© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.03.2020 12:18:57

Liverpool PRVAK PO 30 LETIH? Žal ne bo šlo, najboljši vseh časov JIM SPOROČA TOLE

Kakšna bo usoda državnih prvenstev, je vprašanje, ki si ga postavljajo številni.

Izjemno zanimiva situacija je v angleški premier ligi, kjer Liverpool koraka proti prvemu naslovu državnega prvaka po dolgih tridesetih letih. Redsi imajo 25 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, le dve zmagi jih ločijo do cilja.

Potem ko je solastnica West Hama Karren Brady izjavila, da bi se morala ta sezona premier lige razveljaviti, podobno razmišlja tudi legendarni angleški napadalec Alan Shearer. "Če se sezona ne more končati, potem ne moremo imeti ne zmagovalca ne poraženca."

Najboljši strelec angleškega prvenstva vseh časov sporoča nogometašem Liverpoola, da naj bodo potrpežljivi. "Liverpoolu manjka le še šest točk, ki pa jih v tem trenutku ne morejo dobiti. Da bi jim kar tako dali naslov, ne bi bilo pošteno. Prvenstvo moramo razveljaviti. Druga zgodba bi bila, da bi se že zagotovili naslov, ampak si niso. Nogometaši Liverpoola morajo ostati profesionalci, morajo biti disciplinirani in čakati na novice."

Premier liga je zaustavljena do začetka aprila, obstaja pa velika verjetnost, da se bo prekinitev še zavlekla. Velika Britanija ima 1391 okuženih ljudi, umrlo jih je 35.