© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.03.2020 18:33:22

ŠOK ZA DRUŽINO! Noro, KAJ JE POKAZALA PREISKAVA letalske nesreče, ki je ubila Emiliana Salo!

Profimedia

Neverjetni izsledki preiskave britanskih oblasti.

Čeprav so v tem trenutku v ospredju druge težave, pa so britanski preiskovalci danes objavili vse izsledke preiskave, ki je potekala več kot leto dni in ki je razkrila vse vidike letalske nesreče. Kot veste, je argentinski nogometaš Emiliano Sala priletel v Nantes, da bi se poslovil od svojih dotedanjih soigralcev, nato pa se z istim letalom želel vrniti v Cardiff, kjer bi moral nadaljevati kariero v angleški premier ligi. A nazaj v Cardiff ni nikoli priletel.   

Letalo je izginilo nad morjem, šele mnogo pozneje pa so ga našli na morskem dnu in potrdili, kar je bilo mogoče slutiti že prej. No, zdaj pa je preiskava pokazala vse razloge in vidike tragične smrti. Najbolj šokantno je to, da se je izkazalo, da pilot ni imel kar dveh nujno potrebnih dovoljenj. Nikoli namreč ni dobil licence za prevoz potnikov, prav tako pa ni imel opravljenega izpita za nočno letenje. Ponoči je v slabem vremenu naredil kopico napak, ki so vodile do tragedije. 

Ob tem so preiskovalci potrdili že prej znane izsledke o tem, da je letalo strmoglavilo, potem ko je brez ustrezne opreme prišlo v položaj, v katerem je kabino napolnil ogljikov monoksid in tako nesrečnega nogometaša kot njegovega pilota spravil v nezavest.