© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.03.2020 09:38:56

BREZ SKRBI! Kaj se dogaja z okuženim nogometašem Juventusa? Klub in igralec razkrila, kako in kaj ...

Daniele Rugani, branilec italijanskega nogometnega prvaka Juventusa in italijanske reprezentance, je navijačem preko družbenih omrežij sporočil, da naj ne skrbijo, saj se počuti dobro, potem ko je bil pozitiven na novi koronavirus. Petindvajsetletnik je postal prvi okuženi nogometaš serie A. Novico je v sredo zvečer potrdil klub.

Nogometaš znakov okužbe ni kazal, iz kluba pa so sporočili, da je igralec v izolaciji, prav tako so v izolaciji vsi, ki so bili v stiku z njim.

"Vse, ki jih skrbi zame, bi rad pomiril, da sem v redu. V tem trenutku bi se raja zahvalil vsem zdravnikom in medicinskim sestram, ki se v bolnišnicah spopadajo s to krizno situacijo," je v sredo pozno zvečer na Instagram zapisal Rugani. Ob tem je vse pozval, da upoštevajo pravila, saj virus ne dela razlik.

Rugani je postal prvi nogometaš iz elitne nogometne druščine, ki je zbolel za virusom, ki je v Italiji ubil okoli 830 ljudi. Za njim je v Italiji zbolelo tudi veliko igralcev nižjih lig.

Branilec za Juventus igra zadnjih sedem let, vmes je dve leti kot posojeni igralec igral za Empoli, letos pa je v državnem prvenstvu za črno-bele odigral le tri tekme.

Juventus je tako v sredo prekinil trening, na katerem pa ni bilo zvezdnika Juventusa Cristiana Ronalda, ki je že prej zapustil Italijo in odšel na rodno Madeiro, saj je njegovo mamo kap.

Medtem je tudi drugi italijanski prvoligaš Inter v sredo sporočil, da je zaustavil vse aktivnosti, preložena je bila tudi tekma evropske lige proti Getafeju.

Evropska nogometna zveza Uefa je poleg tekme med Interjem in Getafejem preložila še eno tekmo evropske lige med italijanskim in španskim klubom, in sicer gostovanje Rome pri Sevilli.

V ligi prvakov bi Barcelona prihodnjo sredo morala gostiti italijanski Napoli, Juventus pa bi v torek za zaprtimi vrati v ligi prvakov moral gostiti Lyon, a je zdaj vprašanje, če bo do omenjenih tekem sploh prišlo.

Italijanska vlada je sicer že pred časom prepovedala vse športne prireditve na svojih tleh vsaj do 3. aprila. V sredo je v Italiji, ki je celotna v karanteni, umrlo 196 ljudi, število okuženih je z 10.149 naraslo na 12.462 ljudi. Italijanski premier Giuseppe Conte je v sredo naročil tudi, da je potrebno zapreti vse trgovine, z izjemo lekarn in trgovin s hrano.