© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.03.2020 13:59:28

Athletic Bilbao ŽELI TEGA svetovnega zvezdnika, ki ima baskovske korenine !?!

Profimedia

Athletic je znan po tem, da v svoje vrste sprejme le baskovske nogometaše in tradicije ne misli prekinjati.

Vseeno imajo vodilni možje prvoligaša iz Bilbaa smeli načrt, da bi poleti močno okrepili svojo napadalno vrsto. Aritz Aduriz je namreč že dopolnil 39 let, med le baskovskimi igralci pa ni ravno najlažje najti primernega napadalca za najvišjo raven. Španski športni dnevnik Marca je razkrila, da so v Athleticu pogledali širšo sliko in uspeli najti pravo tarčo - napadalca Juventusa Gonzala Higuaina.

Gonzalo Higuain
SN


Dvaintridesetletni Argentinec bi brez dvoma pomenil enega največjih prestopov v klubski zgodovini, vendar javnost se sprašuje, kaj ima skupnega z Baski. Higuain ta pogoj izpolnjuje preko svojega pradedka. "Oče mi je vselej pripovedoval, kako ga je moj dedek učil, da Baski niso ne Španci ne Francozi, ampak Baski," je nedavno razlagal Gonzalov oče Jorge Higuain.

Gonzalo ima poleg argentinskega tudi francosko državljanstvo, sa je rojen v Brestu, kjer je takrat igral njegov oče.

Athletic želi ostati konkurenčen, obenem želi nadaljevati s tradicijo le baskovskih igralcev. In to ni mačji kašelj. Lani je ekipo okrepil napadalec iz BiH Kenan Kodro, ki je rojen v San Sebastianu in ga imajo zaradi tega za Baska. Njegov oče Meho je igral za Real Sociedad.

athletic bilbao 1
Profimedia