© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.03.2020 00:55:59

DRAMA V ITALIJI! Interjev predsednik PONOREL: "Sram naj te bo! Ti si največji klovn ..."

Profimedia

Veliki derbi italijanskega prvenstva, znameniti Derby d'Italia, je bil v nedeljo zaradi koronavirusa preložen. Kdaj se bosta torej pomerila Juventus in Inter?

Vodstvo serie A je predlagalo neobičajen termin: ponedeljek, 9. marca. Le dan pred tem bosta Juventus in Inter igrala s Sassuolom oziroma z Bologno. Jasno je, da sta kluba odločno proti.

Predlog termina za tekmo je še posebej razburil predsednika Interja Stevena Zhanga, ki je na družbenem omrežju ostro napadel vodstvo lige in predvsem predsednika Paola Dal Pina. "Sram naj te bo! Ti si verjetno največji klovn, kar sem jih videl v življenju. Ti govoriš o športnem duhu in poštenem tekmovanju? Morda bi morali poiskati igralce, da bi ti igrali 24 ur in sedem dni v tednu ... Da, tebi govorim, predsednik lige. Sram naj te bo. Čas je, da sprejmeš odgovornost."

steven zhang 1
Profimedia


Zhanga so podprli tudi navijači Interja, ki so na Facebooku sporočili: "Končno imamo predsednika, ki pove stvari takšne, kot so. Končno smo slišali iz ust predsednika besede, ki se ne dotikajo le posla, ampak vrednot. Upamo, da se bo italijanski in tudi svetovni nogomet prebudil in to vzel kot dober primer. Ne more biti vse stvar posla in dobička ter zmagovanja za vsako ceno. Ponosni smo na našega predsednika."

No, vodstvo lige je proti Zhangu napovedalo tožbo zaradi žalitev. Še vedno pa se ne ve, kdaj bo odigral Derby d'Italia. Direktor Interja Beppe Marotta je sporočil, da je v igri več terminov.

Na lestvici je sicer vodstvo prevzel Lazio (62 točk), ki pa ima tekmo več od drugega Juventusa (60) in dve tekmi več od tretjega Interja (54).

steven zhang