© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.02.2020 22:49:29

KAKŠNA TEKMA, KAKŠEN PREOBRAT! Za milansko prevlado in VODSTVO na lestvici (VIDEO)

Profimedia

Težko pričakovani 'Derby della Madonnina' ali milanski obračun med modro-črnimi in rdeče-črnimi je upravičil pričakovanja in tokrat pripadel Interju.

Pravzaprav je bila to že četrta zaporedna zmaga Interja na medsebojnih tekmah z Milanom, a ta je bila nemara pomembnejša od prejšnjih, saj so varovanci Antonia Conteja na lestvici - zahvaljujoč včerajšnji zmagi Verone nad Juventusom - prevzeli primat. Toda tekma na San Siru je bila nadvse razburljiva, predvsem pa je ponudila šest zadetkov.

Prvi polčas je pripadel tokrat gostujoči ekipi Milana, pri katerem je blestel 38-letni Zlatan Ibrahimović, ki se je v zatonu kariere iz ZDA vrnil v svoj nekdanji klub. Legendarni Šved je najprej pet minut pred odmorom skočil višje od obrambnih igralcev Interja in žogo potisnil do Hrvata Anteja Rebića, ki je dosegel vodilni zadetek za rdeče-črne. Le dobrih pet minut pozneje, v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, je Ibrahimović spet dobro igral z glavo, le da je tokrat žogo poslal kar v domačo mrežo.

inter
Reuters


Drugi polčas je prinesel povsem drugačno sliko. Že v 51. minuti je Marcelo Brozović z lepim zadetkom izid znižal, dve minuti pozneje pa je Matias Vecino tekmo postavil na začetek. Ekipi sta začeli znova, a potek tekme je tehtnico vendarle nagibal na stran domače ekipe, ki je v 70. minuti tudi res dočakala vodilni zadetek, za popolni preobrat je po udarcu s kota zadel Nizozemec Stefan de Vrij. Zadnji žebelj v Milanovo krsto je - potem ko je v izdihljajih srečanja Ibrahimović zadel vratnico - zabil Romelu Lukaku v sodnikovem podaljšku.