© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.01.2020 10:17:17

VSTAJA v srbski reprezentanci: PRIPELJITE NJEGA!

Reuters

Srbska izbrana vrsta ima možnost, da se na Euro uvrsti prek končnice, ki so si jo izborili z dobrimi igrami v ligi narodov.

Ekipa, ki jo vodi Ljubiša Tumbaković, pa želi spremembo na selektorski klopi. Igralci od predsednika zveze zahtevajo, da bi jih odslej vodil Dragan Stojković. Priljubljeni Piksi je legendarni srbski nogometaš, ki je v zadnjem času deloval na Kitajskem, tam pa se je ta teden razšel z Guangzhoujem, tako da je zdaj prost (na njegovo mesto je prišel Nizozemec Giovanni van Bronckhorst).

Zanimivo je, da so tudi na srbski nogometni zvezi nezadovoljni z delom trenutnega selektorja, tako da obstaja kar nekaj možnosti, da bi resnično prišlo do zamenjave. Z menjavo bi poskrbeli za neke vrste šok terapijo, za katero upajo, da bo igralcem dobro dela.

Stojković je trenutno v ZDA, natančneje v Miamiju, kjer je na oddihu. Prav tako pa je v tujini tudi predsednik srbske zveze Slaviša Kokeza, zato naj bi do njunega srečanja prišlo enkrat sredi meseca, ko naj bi stekli prvi pogovori o Stojkovićevem morebitnem prevzemu izbrane vrste.

Predsednik zveze bo pri odločitvi poslušal tudi igralce, oziroma največje zvezdnike reprezentance. Dejstvo je tudi, da so Srbi že v preteklosti želeli na selektorsko mesto ustoličiti Stojkovića, vendar to ni bilo realno, saj je njegova plača na Kitajskem znašala kar devet milijonov evrov.

Vzdušje v reprezentančni slačilnici je pokvaril spor med selektorjem Tumbakovićem in napadalcem Reala Luko Jovićem. V preteklosti pa je bil tudi Stojković sprt z nekaterimi reprezentanti, toda doslej naj bi se ti spori že zgladili. Stojkoviću so predvsem zamerili, ker je rekel, da Branislav Ivanović, Nemanja Matić in Aleksandar Kolarov ne morejo biti vodje moštva, ker so branilci. Po njegovem mnenju je to lahko zgolj nekdo, ki igra v napadalnem delu moštva.