© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.12.2019 11:24:15

BIZARNO! Ekipa je sredi mestnega derbija preprosto - IZGINILA ?!?!

Si predstavljate kaj tako bizarnega ... Po premoru se vrneš na igrišče in tekmecev ni nikjer. Slačilnica je prazna in nihče ne ve, kaj se dogaja ...

Prav to se je zgodilo na tekmi angleške Hellenic lige Divizije 1, vzhod. Mestna tekmeca iz Abingdona v okrožju Oxfordshire sta velika rivala, dvoboji Abingdon Uniteda in Abingdon Towna so vselej praznik nogometa. Tudi takrat, ko nista enakovredna na lestvici.

Tudi v tej sezoni je med ekipama, vsaka prihaja iz svojega dela mesta, kar precejšnja razlika. Town je na repu lestvice, v vsej sezoni je zmagal le dvakrat. United je na drugi strani drugouvrščena ekipa.

Kakovostna razlika je bila očitna, United je namreč v prvem polčasu kar osemkrat spravil žogo v nasprotno mrežo. Povedli so že v 4. minuti, po petnajstih minutah je bilo že 4:0, še enkrat toliko zadetkov so dosegli do konca prvega polčasa. Gostje so imeli dovolj in se v slačilnici preoblekli in skrivaj zapustili stadion.

"Trideset let sem v nogometu, ampak nikoli doslej nisem niti sanjal, da se lahko zgodi kaj takšnega," je dejal tajnik Uniteda John Blackmore in dodal: "Začelo se je povsem korektno, igra ni bila umazana, ni bilo nešportnih potez. No, po osmih zadetkih v njihovi mreži je trener zbral ekipo in se odločil, da bodo zapustili stadion. Na tekmi je bilo 160 gledalcev, ki so bili šokirani, tako kot mi vsi. Res smo želeli zmagati na mestnem derbiju, vendar ne na takšen način."

Predsednik Towna Brian Kirk, ki ni bil na tekmi, je dejal, da težko komentira, ker še ni govoril s trenerjem: "Seveda sem zelo razočaran, ko slišim, kaj se je zgodilo. Po vseh težavah v prejšnji sezoni smo upali, da se bodo stvari uredili, da se bo klub stabiliziral."

Abingdon Town, ki je pozneje na družabnem omrežju objavil opravičilo, bo seveda s strani vodstva tekmovanja primerno kaznovan.