© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.10.2019 14:27:17

NORA DOGODIVŠČINA dveh navijačev Liverpoola, ki sta odpotovala v Genk, pristala pa v ... (FOTO)

Evropski prvaki so včeraj gostovali v belgijskem Genku in brez težav osvojili tri točke.

Navijačev, ki zaidejo na gostovanju, ni veliko, a domala vsi postanejo zvezdniki družbenih omrežij. Tako na tekmi med Genkom in Liverpoolom ni bilo dvojice, ki je zgrešila cilj. In to v Belgiji, ne v Kazahstanu ali v Armeniji.

Rob iz Londona in Lee in Leicestra sta za pot in vstopnico odštela vsak 220 evrov, a storila ključno napako. Odpotovala sta v Gent, morala pa bi v Genk. Razlika je le v eni sami črki, mesti sta eno od drugega oddaljeni približno 150 kilometrov.

Pri vsem skupaj je najbolj zanimivo to, da fanta ves dan nista ugotovila svoje zmote, po ulicah Genta sta se sprehajala, ne da bi opazila, da okoli njiju ni niti enega navijača Liverpoola. Komaj 30 minut pred tekmo, ko sta krenila proti stadionu, jima je postalo nenavadno. Da sta v napačnem mestu, jima je ob večerji pojasnil natakar. Tekmo sta si ogledala v bližnjem baru in pozirala z neuporabljenima vstopnicama.

"Tekmo sva na koncu pogledala v pubu, kjer je bilo veliko prijetnih ljudi, tako da sva uživala," sta nesrečnika povedala za britanski BBC. Na vprašanje, če ju je ta izkušnja odvrnila od ponovnega obiska Liverpoola na gostovanju po Evropi, je Rob odgovoril: "Vsekakor ne. Ampak prihodnjič bova našla koga, da bo naredil potovalni načrt namesto naju."

Novica se je hitro razširila, prišla je celo na lokalno radijsko postajo. Naposled se je oglasil kar nogometni klub iz Genta in ju pozval, da - če sta že v mestu - naj si dan pozneje (torej danes) ogledata tekmo lige Europa med Gentom in nemškim Wolfsburgom.

"Če ju kdo spozna ali je z njima v stiku, naj jima pove, da ju vabimo na tekmo z Wolfsburgom," so zapisali in dodali: "Obenem jima lahko damo kakšno lekcijo iz geografije."

No, ker sta navijača kmalu zapustila Belgijo, so se še enkrat oglasili iz kluba in ju povabilo na še eno tekmo, tokrat v VIP sektor - januarja proti Genku.

Zanimivo, navijača Liverpoola nista prva, ki sta pomešala Genk in Gent. Takoj po žrebu skupin lige prvakov so se zmotili v Neaplju. Na uradnem twitter profilu je Napoli namreč zapisal, da se bo pomeril z Gentom. Namesto z Genkom.

gent tvit