© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.10.2019 08:33:48

REKORD! Fantastični Norvežan RUŠI VSE PRED SEBOJ, presegel je tudi Messija in Ronalda (VIDEO)

Profimedia

Norveška golobrada senzacija Erling Braut Haaland še naprej ruši mejnike.

Sinoči je RB Salzburg sicer izgubil domačo tekmo lige prvakov z Napolijem (2:3), avstrijski navijači in vsi Norvežani, pravzaprav ves svet, pa slavi 19-letnega napadalca Erlinga Brauta Haalanda, ki je dosegel oba zadetka za ekipo iz Mozzartovega mesta. Na prvo žogo nič tako zelo posebnega, a bržčas najbolj vroč najstnik svetovnega nogometa je po treh krogih lige prvakov s šestimi zadetki na vrhu lestvice strelcev. Pred Robertom Lewandowskim, ki jih ima na svojem računu pet, Lionel Messi in Cristiano Ronaldo pa sta dosegla vsak po enega.

Haaland domala na vsakem srečanju poskrbi za mejnik, tudi na tekmi z Napolijem je bilo tako. Postal je prvi nogometaš, ki je na svojih prvih treh tekmah lige prvakov dosegel šest zadetkov. Po Karimu Benzemaju je Norvežan komaj drugi nogometaš, ki je dosegel zadetek na vsaki od prvih treh tekem lige prvakov.

Sicer pa je na 13 tekmah RB Salzburga v tej sezoni v mrežo nasprotnih ekip spravil že neverjetnih 20 žog, štirikrat se je podpisal pod hat-trick. Ko mu je slednji uspel na tekmi lige prvakov z Genkom (6:2), je postal tretji najmlajši s tem dosežkom, obenem je po Waynu Rooneyju, ki je leta 2004 dosegel hat-trick proti Fenerbahčeju, drugi najstnik, ki je na debiju v ligi prvakov vsaj dvakrat našel pot do nasprotne mreže.

Vsi ti zadetki, vsi ti rekordi bodo Haalanda izstrelili med zvezdnike svetovnega nogometa, že danes je njegovo ime v beležkah številnih klubov. Najbolj vztrajna naj bi bila oba kluba iz Manchestra, še posebej ga med svojimi varovanci želi strateg Uniteda Ole Gunnar Solskjaer, ki je bil njegov trener že pri Moldeju.

Haaland se je rodil v Leedsu, kjer je igral njegov oče Alf-Inge Haaland, kariero pa je začel v Bryneju. Iz Moldeja v RB Salzburg je prispel na začetku tega koledarskega leta, v tej sezoni pa je pokazal svoj razkošni talent. Maja je za mlado norveško izbrano vrsto ob zmagi nad Hondurasom dosegel devet zadetkov. Mnogi ga zaradi višine (194 cm) in učinkovitosti primerjajo z Zlatanom Ibrahimovićem.