© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.10.2019 11:16:49

UAU! Uefa PREPOVEDALA vstop na tekmo s Chelseajem! NORO, kaj bodo v Londonu naredili navijači AJAXA!

Reuters

Ajax bo 5. novembra na Stamford Bridgu igral tekmo lige prvakov s Chelseajem.

Nizozemski velikan, ki je v minuli sezoni zaigral v polfinalu najmočnejšega klubskega tekmovanja na svetu, je tudi v tej sezoni nadvse uspešen. Po dveh krogih je z dvema gladkima zmagama na vrhu skupine H, Ajax je s 3:0 slavil z Lillom in z enakim izidom še v Valencii. Evforija v Amsterdamu je temu primerna, navijači pa se komaj brzdajo. No, za Uefina merila, gredo pogosto čez rob. Potem ko so v prejšnji sezoni divjali na tekmi z Benfico, je Evropska nogometna zveza Ajax kaznovala s 50 tisočaki in mu izrekla opomin, češ kazen bo precej hujša, če se izgred ponovi. Ker se je ravno to zgodilo že na prvem letošnjem gostovanju - v Valencii, se je Uefa hitro odzvala. Novi ukrep je neposredno kaznoval navijače Ajaxa, ki eno leto ne smejo kupiti vstopnic za gostujoče tekme.

ajax navijaci 1
Reuters


Težava leži v tem, da je več kot 2000 Ajaxovih navijačev že kupilo letaske karte in uredilo bivanje v Londonu med 5. in 6. novembrom, ko bodo Nizozemci v 4. krogu gostovali pri Chelseaju. Navijači se ne želijo odreči privlačnemu gostovanju v angleški prestolnici, navsezadnje imajo že priskrbljene aranžmaje. Da pa ne bi preveč varčevali z glasilkami, so prišli na noro idejo - preko twitterja so kontaktirali nižjeligaša iz Londona Leyton Orient, ki prav 5. novembra igra tekmo z mlado zasedbo Brightona.

"Dragi Leyton Orient, ali ste pripravljeni sprejeti 2000 Ajaxovih navijačev? Sistematično in brez povoda nas Uefa kaznuje. Precej nas je že rezerviralo namestitev in prevoz, zato prihajamo v London. Vi lahko tvegate le odlično vzdušje in večne spomine," so zapisali Nizozemci.

Angleži so odgovorili: "Zavedamo se, da obstaja interes Ajaxovih navijačev, da bi si ogledali našo tekmo z U21 zasedbo Brightona. Vzpostavili bomo kontakt z Ajaxom, da bi lahko kar najbolje uredili to zadevo."

Tekma bo na stadionu Breyer Group v severovzhodnem delu Londona. Objekt sprejme 9271 gledalcev.