© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.10.2019 15:52:43

Superzvezdnik s PRIZNANJEM, ki vas bo pustilo BREZ BESED! Nočem Ferrarijev, raje vsak mesec DONIRAM ...

Reuters

Kapo dol, GOSPOD!

Sadio Mane je znan kot eden izmed najboljših nogometašev na svetu. In tudi eden izmed najbolj skromnih! Zvezdnik Liverpoola je vse prej kot tipičen nogometaš! Je človek, v pravem pomenu te besede. Ker se zaveda, da mu gre v življenju precej lepše kot nekaterim njegovim sonarodnjakom, se je odločil, da bo del svojega premoženja delil s tistimi, ki nimajo toliko sreče, kot je ima on. 

S svojim priznanjem je šokiral vse in si prislužil občudovanje celotnega sveta. Povsem zasluženo! "Zakaj bi si želel 10 ferrarijev, dvajset diamantnih ur ali dve osebni letali? Kaj bodo te materialne stvari storile dobrega zame in za celoten svet?" je svojo izpoved začel senegalski superzvezdnik. 

"Bil sem lačen in moral sem delati na poljih. Preživel sem težke trenutke, igral nogomet bos. Nisem imel izobrazbe, nisem imel številnih drugih stvari, ampak danes lahko s tem, kar zaslužim z nogometom, pomagam mojim ljudem," je nadaljeval odlični napadalec Liverpoola. 

"Gradim šole, stadione. Ljudem, ki so ekstremno revni, pomagamo z oblekami, čevlji, hrano. Ob vsem tem dajem 70 evrov vsak mesec vsem ljudem iz zelo revne regije v Senegalu in tako pomagam družinam," je še dodal Mane. Če vemo, da je povprečna plača v Senegalu 130 evrov, potem vse skupaj dobi še večji pomen. "Ni se mi treba kazati z luskuznimi avtomobili, luksuznimi domovi, potovanji in letali. Raje imam, da moji ljudje dobijo vsaj delček tega, kar je meni dalo življenje," je končal Mane. Gospod Mane.