© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.09.2019 15:46:41

SAJ NI RES, PA JE! Neverjeten podatek, ki razkriva vse razsežnosti SINJEMODRE RAPSODIJE (foto)

Reuters

Naravnost bizaren podatek s tekme md Cityjem in Watfordom.

Manchester City je Watfordu zabil osem golov, od tega pet v prvih 18 minutah. David Silva, Sergio Agüero, Riyad Mahrez, pa potem še enkrat Silva, le da tokrat tisti drugi, Bernardo. In za konec tega »blitzkriega« še Nicolas Otamendi. City ekspres. Najboljših 18 minut v zgodovini premier lige? Blizu, zelo blizu.

Po neprepričljivem uvodu v prvenstvu, ki so ga zaznamovale tudi ali predvsem polemike o kadrovski podhranjenosti v obrambi, je Pepov imperij vrnil udarec. Po porazu z Norwichem pretekli konec tedna je bilo jasno, da je City na kazenski ekspediciji. Watford pa je bil tisti nesrečnik, ki se je ob nepravem času znašel na nepravem mestu. Ne kriv ne dolžen. Da je pred njimi dolg dan v pisarni, je bilo jasno že po 52 sekundah, ko je Kevin De Bruyne na pladnju serviral žogo Davidu Silvi. In plaz se je sprožil.

V kako podrejenem položaju je bil Watford v soboto, morda še najlepše razkriva tako imenovana "heat map" napadalca Watforda Gerarda Deulofeua. Španec se je na tekmi trinajstkrat dotaknil žoge, od tega sedemkrat na samem centru igrišča. Najbrž ste uganili, da je bil Deulofeu zadolžen za izvajanje sredine.

Začetni udarec bi izvajal tudi po osmem golu, če ga ne bi trener pred tem že potegnil z igrišča. Najbrž mu ni zameril. 

Gerard Deulofeu