© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.09.2019 08:40:40

Valverdeju gori pod nogami, zdaj pa še tale NOŽ V HRBET: Ne boste verjeli, kdo se je odločil za 'napad'!

Reuters

Ali se bo legendarni nogometaš Barcelone vrnil v Katalonijo?

Po zadnjem neuspehu Barcelone so pozivi k odstopu aktualnega trenerja Ernesta Valverdeja vse glasnejši, zdaj pa se je v boj za njegovega naslednika vmešal še legendarni član katalonskega velikana.

Xavi je dolga leta igral v dresu Barcelone, po koncu sodelovanja pa si je nov izziv poiskal v Katarju. Najprej je eden najboljših vezistov vseh časov igral za Al-Sadd, nato pa zasedel mesto trenerja in navdušil. Do zdaj je zmagal na vseh treh letošnjih tekmah v domači ligi, njegova ekipa pa v povprečju dosega več kot štiri zadetke na tekmo.

V preteklosti nikoli ni skrival, da si nekega dne želi vrnitve na Camp Nou, kar je v zadnjem pogovoru za katalonski časopis Ara potrdil še enkrat in vse skupaj nadgradil. "Ne vem, ali se bom od tukaj preselil na Camp Nou, ne bi mi bilo pa težko, če bi vodil nekdanje soigralce. Poznam Lionela Messija, Luisa Suareza, Busquetsa, Jordija Albo, Piqueja, Sergia Roberta in ostale. Vem, kako razmišljajo, trenirajo, kdaj so žalostni ali pa jezni. Kot trener si želim, da bi imel na voljo pet, osem ali pa deset igralcev, ki jih poznam že od prej," je Kataloncem med drugim dejal Xavi, ki je tako poskrbel še za dodaten nemiren spanec španskega stratega Valverdeja.