© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.08.2019 19:12:44

Pred tekmo v Premier ligi jo je mahnil na Škotsko in VODIL NAVIJANJE na gostujoči tribuni (FOTO)

Reuters

Poljski vratar Artur Boruc pri 39 letih brani za angleškega prvoligaša Bournemouth. In navija za svojo Legio...

Ljubezen do domačega kluba iz poljske metropole je v primeru nekdanjega čuvaja mreže Celtica, Fiorentine in Southamptona izjemno močna in preseže marsikaj. Boruc je večkra dejal, da bo nekega dne, ko se bo igralsko upokojil, na tekme Legie hodil kot navijač - na domača srečanja in na gostovanja.

Da bo res tako, je dokazal že na tekmi 4. kroga kvalifikacij za ligo Europa, ko je na Škotskem, v Glasgowu, na navijaški tribuni spremljal svojo Legio v boju z Rangersi - velikim tekmece še iz časa, ko je nosil dres Celtica. Jasno je, da njegovo navijanje ni ostalo skrito kameram, Boruc je celo vodil navijanje z megafonom v roki.

Navijanje Boruca je med navijači Celtica naletelo na odobravanje oziroma navdušenje, na drugi strani - pri mestnih tekmecih - pa ravno obratno. Vseeno so se na koncu veselili navijači Rangersov, sledile pa so provokacije na družbenem omrežju na račun Boruca.

No, posebna zgodba pa je njegov klub Bournemouth. Angleški mediji poročajo, da vodstvo kluba ni vedelo za njegov izlet v Glasgow. Fotografije iz tribune z gostujočimi navijači so zato zalo razburile trenerja Eddieja Howeja. Kot kaže ga bo za nekaj časa postavil na hladno, saj ni v konkurenci za naslednjo tekmo. "O tem se bom moral pogovoriti z Arturjem. Za to sem izvedel komaj pozno zvečer, kar ni ravno v redu," je dejal Howe. Bournemouth se bo jutri ob 16. uri pomeril v gosteh z Leicestrom.