© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.05.2019 15:56:34

TOTALNA ČISTKA pri Barceloni: ZVEZDNIKI naprodaj!

Reuters

Pri Barceloni še dolgo ne bodo pozabili torkovega poloma na Anfieldu.

Prednost treh zadetkov s prve tekme ni bila dovolj, da bi se katalonski velikan v dvoboju z Liverpoolom uvrstil v finale lige prvakov. Redsi so slavili s 4:0 in poskrbeli za veliko razočaranje v Barceloni.

Tudi ta poraz je eden od razlogov, da želijo Katalonci poleti prenoviti ekipo. Po poročanju Diario Sporta so odgovorni v klubu pripravljeni prodati kar deset članov prve postave. Nedotakljiv je zgolj Lionel Messi.

Med igralci, ki si lahko poiščejo novega delodajalca, se še posebej želijo 'znebiti' treh zvezdnikov, saj bi z njihovo prodajo dobro zaslužili, hkrati pa bi se rešili njihovih visokih prejemkov, tako da bi se s tem sprostilo še kar nekaj sredstev. Samuel Umtiti, Philippe Coutinho in Ivan Rakitić so igralci, ki v naslednji sezoni ne bodo imeli pomembne vloge v ekipi. Pred Umtitijem imata prednost Clement Lenglet in Gerard Pique, Coutinho gleda v hrbet Ousmaneju Dembeleju, Rakitić pa bi bil lahko zgolj menjava Frenkieju de Jongu.

Poleg njih so pripravljeni poslušati ponudbe še za Malcoma, Jasperja Cillessena, Thomasa Vermaelena in Alcantaro. Prav tako bosta Camp Nou zapustila še Kevin-Prince Boateng in Jeison Murillo, ki sta Barceloni posojena, Jean-Clair Todibo pa bi lahko nekam odšel na posodo.