© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2019 21:14:35

Na pomolu nova VELIKA investicija Katarcev - zdaj je tarča klub iz slovenske sosede

Reuters

Bogati lastnik francoskega PSG-ja Nasser Al-Khelaifi želi še več. Jasno je, da ga pariški klub ne zadovoljuje, denarja pa ima na pretek.

V zadnjem času so vse glasnejše govorice o novem projektu bogatega Katarca. Vsi večji italijanski mediji, tudi francoski L'Equipe, poročajo, da želi Al-Khelaifi kupiti Romo. Lastnik slednje, Američan James Pallotta, je enkrat že zavrnil ponudbo podjetja Qatar Sports Investments, čigar lastnik je prav Al-Khelaifi. A bogataš ne bo odnehal, želi ustvariti italijanski PSG.

Roma naj bi bila ravno pravšnji klub za njegove kriterije. Italija je veliko nogometno tržišče, Rim je glavno mesto in predvsem v turističnem pogledu atraktivna evropska metropola. Roma načrtuje tudi gradnjo novega stadiona.

roma
Reuters


Največja ovira pri poslu bi lahko bilo strogo pravilo Uefe. Al-Khelaifi je lastnik Qatar Sports Investmentsa, ki je lastnik PSG-ja. Nakup Rome bi se tako moral zgoditi preko drugega podjetja, kar pa ne bi smelo predstavljati težave. Obenem ni nepomembno, da je že v tem trenutku eden večjih sponzorjev rimskega kluba Qatar Airways.

Bogati Katarci so v PSG vstopili leta 2011. Od takrat dalje so v pariški klub vložili ogromne vsote denarja. Le za prihod Neymarja iz Barcelone so namenili vrtoglavih 222 milijonov evrov. PSG je v zadnjem obdobju razred zase v Franciji, v ligi prvakov pa za zdaj še ne najde poti do vrha.

Bo Al-Khelaifiju evropski vrh uspelo zasesti z Romo, pri kateri na vrata prve ekipe vztrajno trka nadarjeni slovenski nogometaš Žan Celar?