© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.04.2019 09:44:01

GROZLJIVA TRAGEDIJA: Svet nogometa v SOLZAH, češki reprezentant UMRL, šest soigralcev V BOLNIŠNICI!

vszi

Iz Turčije prihaja novica o grozljivi prometni nesreči.

Saj ni res, pa je. Svet nogometa žaluje, potem ko se je v Turčiji zgodila huda tragedija. V prometni nesreči je umrl češki nogometaš Josef Šural, kar šest njegovih soigralcev iz turškega kluba Alanyaspor je moralo na pomoč v bolnišnico. Do prometne nesreče je prišlo tik pred ciljem. Sedem nogometašev omenjenega kluba je najelo kombi, s katerim so se odpravili domov po tekmi s klubom Kayserispor. Kot je pojasnil predsednik kluba iz Alanye Hasan Cavusoglu, sta bila v vozilo dva šoferja, a sta oba - zaspala! 

V kombiju so bili tudi nekdanji nogometaš Tottenhama in Liverpoola Steven Caulker, ki ima en nastop za angleško reprezentanco, nekdanji golgeter Newcastle Uniteda Papiss Cisse, reprezentant Angole Djalma Campos, Ganec Isaac Sackey ter brazilska rojaka Baiano in Welinton. Nihče od naštetih naj ne bi utrpel težjih poškodb, je bila pa zato nesreča usodna za Šurala.

28-letni napadalec je kariero začel pri Brnu, nadaljeval pri klubu Slovan Liberec, potem je igral tudi za praško Sparto, kjer je bil celo kapetan. V Turčijo je odšel na začetku letošnjega leta. Za češko reprezentanco je odigral 20 tekem, leta 2015 je na obračunu z Nizozemsko dosegel svoj edini gol.

josef sural
Profimedia