© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2019 01:02:14

ŠKANDAL NA OTOKU! Angleški novinar razkrinkal kolege in sprožil afero, ki odmeva

Profimedia

Izbori najboljših so v športu nekaj vsakdanjega. Nekaterim ne pomenijo praktično ničesar, drugim zelo veliko.

Seznam najboljših nogometašev v angleški Premier ligi je izzval veliko polemik. Na njem denimo ni Edena Hazarda, je pa Paul Pogba. V javno debato pa se je vključil novinar tabloida 'Sun', ki je razkril, kako je v praksi videti glasovanje njegovih kolegov.

Ob igralcih za enajsterico Premier lige svoj glas oddajo tudi novinarji. Ti dobijo kartico z 11 praznimi polji, v katera vpišejo priimke nogometašev, ki jih želijo uvrstiti v ekipo. Videti je zelo enostavno, vendar za marsikoga niti ni. Kot je pojasnil prej omenjeni novinar, številni posežejo po nenavadnih metodah: "Čeprav bi moralo biti enostavno, to sploh ni. Kolegi eden drugega sprašujejo, kako se pravino napiše priimek tega ali onega noogmetaša - denimo Vertonghena (branilca Tottenhama, op. p.), potem nekdo reče, da ne ve, zato ga pač ne uvrstijo. Potem nekdo vpraša, koga boš potem napisal? Stonesa? Za njega vsaj veš, kako se črkuje."

Ker se številni sprašujejo, kako je v idealni enajsterici svoje mesto dobil letos povprečni Pogba, je novinar podal odgovor: "Kaj mislite? Njegov priimek se zelo lahko črkuje. Takšno prakso gledam že več let."