© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
06.03.2019 23:33:24

Unitedu USPELO NEMOGOČE! Damir SKOMINA v središču pozornosti v PARIZU! (video)

Reuters

Nogometaši Manchester Uniteda so v osmini finala lige prvakov izločili PSG.

Angleži so doma izgubili z 0:2, na povratni tekmi v Parizu pa, čeprav močno oslabljeni, slavili s 3:1 in se zahvaljujoč več zadetkom v gosteh uvrstili naprej.

Romelu Lukaku je United povedel v vodstvo že v drugi minuti, PSG je prek Juana Bernata izenačil v 12., v 30. pa je Lukaku še enkrat poskrbel za prednost Angležev, potem ko je v mrežo pospravil žogo, ki je ušla Gianluigiju Buffonu po strelu Marcusa Rashforda.

In potem drama ob koncu! Tekla je 90. minuta, ko je žoga letela v kazenski prostor domačih in tam v roko zadela Presnela Kimpembeja. Po posredovanju VAR-a in ogledu posnetka je sodnik Damir Skomina pokazal na belo točko, Rashford pa je zanesljivo zadel. Nekaj minut pozneje se je začelo veliko angleško slavje ...

PODOBEN SCENARIJ V PORTU
Porto je gostil Romo in iskal preobrat po porazu z 1:2 na prvi tekmi. Portugalci so dobro začeli in po nekaj priložnostih povedli v 27. minuti, ko je po podaji Mousse Marege iz bližine zadel Tiquinho Soares.

Roma je izenačila v 37. minuti, ko je z bele točke zadel Daniele De Rossi. Najstrožjo kazen je zakrivil Eder Militao. Portugalci so do novega vodstva prišli v 53. minuti, ko je Jesus Manuel Corona podal do Marege, ta pa je nato v kazenskem prostoru zadel za 2:1. Marega je zadel na šesti tekmi zaporedoma v ligi prvakov.

V 77. minuti so bili domači blizu tako želenega tretjega zadetka, a je Robin Olsen obranil strel Yacina Brahimija iz bližine, v 83. pa je ustavil še poskus Otavia. Sledil je podaljšek, v katerem je imel pri Portu lepo priložnost Marega, pri Romi pa dve Edin Džeko. V 117. minuti pa so po pregledu z VAR sodniki dosodili prekršek Alessandra Florenzija v kazenskem prostoru, Alex Telles pa je bil zanesljiv z bele točke.

Izidi:
                                         druge tekme     prve tekme
- torek, 5. marec:
Real Madrid - *Ajax Amsterdam             1:4 (0:2)           2:1
Borussia Dortmund - *Tottenham Hotspur    0:1 (0:0)           0:3

- sreda, 6. marec:
PSG - *Manchester United                  1:3 (1:2)           2:0
*Porto - Roma                             3:1 (2:1, 1:1)      1:2

- torek, 12. marec:
21.00 Manchester City - Schalke 04                            3:2
21.00 Juventus - Atletico Madrid                              0:2

- sreda, 13. marec:
21.00 Bayern - Liverpool                                      0:0
21.00 Barcelona - Olympique Lyon                              0:0

- opomba: ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile v četrtfinale lige prvakov.