© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.03.2019 10:30:14

TO JE IGRALEC, ki je bil navdih Neymarju, ko je ta še sanjaril o veliki karieri (FOTO)

Profimedia

Brazilec Neymar je eden najvidnejših nogometašev današnjega časa, še ko je bil golobradi mladenič ga je svetovna nogometna javnost dvignila v nebo.

Potem ko se je danes 27-letni napadalec po prihodu na staro celino uveljavil v Barceloni, povsem zablesteti in predvsem usmeriti vso pozornost na sebe ob Lionelu Messiju vendarle ni mogel. Sledil je odhod v Pariz, kjer je prva violina. A vseskozi je v zraku njegova nova selitev, največkrat se omenja madridski Real.

V pogovoru za brazilske medije je Neymar razkril, kdo je bil njegov idol v otroštvu. "Moj idol je bil Robinho. Zelo sem ga imel rad, stalno sem ga spremljal. želel sem postati prav takšen igralec," je pojasnil Brazilec.

robinho
Robinho
Profimedia


Neymar je svojega idola bržčas že presegel. Robinho, ki danes pri 35 letih igra za Istanbul Basaksehir, presenetljivo z naskokom prvouvrščeno moštvo turške lige, je - tako kot Neymar - kariero začel pri Santosu. Pozneje je med drugim igral še za Real Madrid, Manchester City in Milan. Za brazilsko izbrano vrsto je med letoma 2003 in 2017 na 100 tekmah dosegel 28 zadetkov.

neymar robinho
Neymar in Robinho sta bila soigralca v brazilski reprezentanci.
Profimedia