© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.02.2019 23:05:33

PSG opravil ODLIČNO DELO na Old Traffordu, Zaniolo junak v Rimu (video)

Reuters

Nogometaši PSG so si v prvi tekmi osmine finala proti Manchester Unitedu zagotovili lepo prednost, saj so na gostovanju zmagali z 2:0. Manjšo prednost od Francozov si je na prvi tekmi priigrala Roma, ki je na domačem igrišču z 2:1 premagala Porto. V sredo bosta na sporedu naslednji dve tekmi, preostale štiri pa bodo odigrali naslednji teden.

Manchester United je PSG pričakal v optimističnem razpoloženju, razlog za to so bile dobre predstave v angleškem prvenstvu, odkar je ekipo prevzel Ole Gunnar Solskjaer. Optimizem mu je še večalo dejstvo, da so francoski prvaki na Otok prišli brez poškodovanih zvezdnikov Brazilca Neymarja in Urugvajca Edinsona Cavanija. A ta je dokazal, da je tudi brez najboljših igralcev odlična ekipa, predvsem se je izkazal v obrambi, saj tekmecem ni dopustil nobene resne priložnosti.

V prvem polčasu, ki sicer ni navdušil, so imeli edino priložnost Francozi, ko se je Kylian Mbapee po podaji Juliana Drachlerja sam znašel pred vratarjem Davidom De Geo, a žoga mu je nekoliko ušla, nato pa je streljal mimo gola.

Zato pa so bili gosti učinkovitejši v drugem delu. V 53. minuti je Dani Alves z desne strani podal žogo v sredino, Mbappe je streljal z glavo, De Gea je žogo odbil v kot. Po kotu, ki ga je izvedel Angel Di Maria, pa je domača obramba pozabila na Presnela Kimpembeja, branilec se je v kazenskem prostoru odlično znašel in s strelom iz skoka premagal Španca.

Le nekaj minut pozneje je Alves nevarno streljal z 20 metrov, žoga je zadela Paula Pogbaja, spremenila smer, a zletela mimo gola. Le malo zatem se je Mbappe spet znašel iz oči v oči z De Geo, poskušal ga je premagati z lobom, vendar je bil vratar na to pripravljen in je strel ubranil. Zato pa je bil pred njim nemočen v 60. minuti, ko je francoskemu čudežnemu dečku po protinapadu z leve strani žogo podal De Maria, francoski reprezentant pa je bil tokrat spretnejši, svojo četrto priložnost je vendarle izkoristil.

Ob koncu tekme so navijači Manchester Uniteda doživeli še en udarec, Pogba je prejel drugi rumeni karton, si prislužil pot v slačilnico, tako da na povratni tekmi ne bo mogel nastopiti.

dzeko re
Reuters
Podoben potek je imela tudi tekma v Rimu. V prvem polčasu veliko razburljivih dogodkov ni bilo, Edin Džeko je v 37. minuti zadel le vratnico, drugi del pa je bil zanimivejši in tudi bogat z goli.


Italijani so ga začeli odlično, prek Bryana Cristanteja in Lorenza Pellegrinija so imeli dve lepi priložnosti, toda obakrat se je izkazal Iker Casillas. Porto bi lahko prišel do vodstva v 57. minuti, ko je po kotu v kazenskem prostoru najvišje skočil Danilo, vendar je streljal mimo gola.

Kazen je sledila v 70. minuti, ko je mladi Nicolo Zaniolo izkoristil podajo Džeka in z natančnim diagonalnim strelom premagal španskega veterana v vratih Porta. Ta je moral v 76. minuti spet po žogo v mrežo, spet pa sta bila za to najbolj zaslužna Džeko in Zaniolo. Po protinapadu se je bosanski reprezentant odločil za strel od daleč, žoga je zadela desno vratnico, a se odbila točno na nogo Zaniola, ki mu ni bilo težko povišati vodstva.

A nezbranost obrambe in malo smole sta Romi vendarle preprečili, da bi si pred povratno tekmo priigrala lepo prednost. Porto je namreč v 84. minuti dosegel zelo pomemben gol. Po dolgi podaji je žoga nekako prišla do Francisca Soaresa, ta je ni dobro zadel, a dovolj dobro, da je padla na nogo Otaviu, ki je z natančnim strelom postavil končni izid.