© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
09.02.2019 19:04:31

NORI MADRIDSKI DERBI bo še nekaj časa DVIGAL PRAH! Veliko prahu … Zlasti NAJSTROŽJA KAZEN za Real (video)

Reuters

Kraljevi klub slavil v mestnem obračunu.

Stadion Wanda Metropolitano je gostil veliki madridski derbi, v katerem je slavil kraljevi klub, Real je s 3:1 ugnal Atletico, za katerega je Jan Oblak branil vso tekmo. Dvoboj pred nekaj več kot 67 tisoč gledalci je bil izjemno razburljiv, zaznamovale so ga tudi odločitve s pomočjo VAR-a.

Real je povedel v 16. minuti, ko se je v kazenskem prostoru odlično znašel Casemiro in z atraktivnim strelom ugnal slovenskega čuvaja mreže. Devet minut zatem je Antoine Griezmann poskrbel za izenačenje, toda veselje se je zgodilo z zamikom, saj je sodnik Fernandez zahteval pomoč VAR-a. Dišalo je po prepovedanem položaju, a so posnetki razkrili, da je bil gol regularen.

V končnici prvega polčasa pa se je zgodil trenutek, ki bo gotovo dvigal prah še kar nekaj časa. Po posredovanju nad Viniciusem je delivec pravice pokazal na belo točko, a zdelo se je, da je bil mladi zvezdnik Reala nepravilno oviran že pred kazenskim prostorom. In tako se je marsikomu zdelo tudi potem, ko je sodnik spet posegel po VAR-u, a je naposled pokazal na enajstmetrovko, ki jo je realiziral Sergio Ramos.

V deveti minuti nadaljevanja se je Alvaro Morata sijajno odzval po dolgi podaji in s prefinjenim lob udarcem zadel v polno, toda video-tehnologija je razkrila, da je bil pred tem za nekaj centimetrov v prepovedanem položaju. Zmago Reala je v 74. minuti po lepem protinapadu postavil Gareth Bale in ob soočenju z Janom Oblakom zadel za končnih 3:1.

Real ima zdaj na drugem mestu točko več od Atletica in pet manj od vodilne Barcelone, ki ima tudi tekmo manj.