© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.01.2019 10:30:10

12-letnik postal VELIKI JUNAK! S hitro reakcijo je REŠIL ŽIVLJENJE tekmecu, tega se je naučil pri Torresu!

Vsak Španija poroča o mladem nogometašu, ki je na tekmi življenje rešil igralcu nasprotne ekipe.

Cristian Fernandez je 12-letni španski nogometaš, ki je zaslovel konec preteklega tedna. Na tekmi andaluzijske lige za mlade nogometaše je ohranil mirno kri in rešil življenje igralcu nasprotne ekipe.

Na tekmi med San Fernandom in Medino Balompio je član slednje po udarcu v glavo obležal na tleh. Njegovi soigralci in tekmeci so se od strahu oddaljili od nesrečnega nogometaša, ne pa tudi Fernandez. Slednji je hitro pristopil do nesrečnika, ga postavil na bok in prijel za jezik, da se ne bi zadušil.

Vse skupaj je trajalo kar nekaj časa, nato so mu na pomoč priskočili zdravniki, ki so poskrbeli, da je Jezus Ochoa prišel k sebi. Junaška poteza je navdušila Španijo, poklicali so ga celo s slovite Marce, za katero je dal presenetljiv odgovor. "Pomagal sem mu, ker sem vedel, kaj je treba storiti v takšni situaciji. Videl sem, kako se je to zgodilo Fernandu Torresu," je dejal mladi španski nogometaš.

S tem je spomnil na dogodek, ki se leta 2017 zgodil na tekmi španske lige. Torresa je od zadaj podrl nogometaš Deportiva, španskemu napadalcu pa sta na pomoč priskočila soigralca Šime Vrsaljko in Gabi ter ga z identičnim manevrom rešila pred zadušitvijo.