© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.01.2019 20:16:37

Argentinec izginil, KAJ PA JE Z DENARJEM? Je Cardiff dolžan plačati Nantesu rekordno odškodnino?

Argentinski nogometaš Emiliano Sala je v soboto že podpisal pogodbo s Cardiffom, potem pa nad Rokavskim prelivom skupaj s pilotom izginil v majhnem letalu.

Vse podrobnosti reševanja in vsi mogoči scenariji so v minulih dneh dodobra preplavili svetovni splet. Čeprav reševalci, ki so uradno medtem že zaključili z iskanjem, poudarjajo, da upanja na srečni razplet pravzaprav ni več, številni čakajo na čudež.

Kaj pa strogo nogometna plat te tragedije, ki doslej razumljivo ni prišla na površje. A se je vseeno tu in tam pojavilo vprašanje - ali mora Cardiff plačati 17 milijonov evrov za prestop Argentinca, ki je medtem izginil?

To je mimogrede rekordni prestop valižanskega kluba, ki je prvi obrok - 6 milijonov - že nakazal na račun francoskega Nantesa. Ostalih 11 naj bi poravnal v dveh obrokih.

Ker je Cardiff za posel že dobil dovoljenje Fife in ker je Argentinca že registriral pri FA zvezi, je dolžan poravnati odškodnino. Zanimivo, Fifa je prestop potrdila le tri ure pred izginotjem letala.

Ker pa so vsi igralci zavarovani (obstaja celo klavzula o odškodnini v primeru tragedije, kakršna se je, kot kaže, zgodila argentinskemu nogometašu), valižanski klub ne bo izgubil denarja. Teh 17 milijonov bo pokrilo zavarovanje.