© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.12.2018 13:52:59

To vse pove o zvezdniku Reala: Ko je klub odpustil Lopeteguija, ga je branilec poklical in ...

Reuters

Gesta zvezdnika Reala ni ostala neopažena.

Predsednik Reala Florentino Perez je pred začetkom sezone mesto glavnega trenerja ponudil Julenu Lopeteguiju. Zdaj že nekdanji španski selektor je službo sprejel brez obotavljanja, a sodelovanje se ni izkazalo za najbolj uspešno. Konec oktobra se je moral po seriji skromnih rezultatih posloviti, a te novice nogometaši niso sprejeli najbolje.

Večkrat so poudarili, da podpirajo trenerja in da je on pravi človek za vodenje ekipe, njihove želje pa predsednik kluba ni uslišal. Lopetegui se je moral posloviti, številni igralci so to odločitev močno obžalovali. Med njimi je bil tudi branilec Raphael Varane, ki je že naslednji da v roke prijel telefon in poklical odstavljenega stratega.

Njegov namen je bil zelo jasen, čutil je, da je tudi sam odgovoren za slovo trenerja, kar mu je želel povedati osebno in po telefonu. Med drugim se mu je opravičil za slabe predstave v začetku sezone in napake, ki so ekipo stale boljših rezultatov, ob tem pa priznal, da ni bil v najboljši formi po koncu svetovnega prvenstva. Lopetegui je opravičilo sprejel in to gesto označil za čudovito potezo.