© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2018 10:56:41

Naslednik JOSEJA MOURINHA navdušuje navijače: Niti na misel mi ne pride, da bi naredil kaj takega. TO JE UNITED!

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer
Reuters

Navijači Manchester Uniteda z veseljem pričakujejo današnjo preizkušnjo.

Tako kot veleva tradicija, bodo danes dejavni klubi v premier ligi, na sporedu so tekme 19. prvenstvenega kroga. Eden od dvobojev, ki bodo v središču pozornosti, bo gotovo tisti na Old Traffordu, kjer bo gostoval Huddersfield. Pod drobnogledom bo kakopak Ole Gunnar Solskjaer, ki je navdušil ob debiju, pod vodstvom Norvežana so Rdeči vragu gostiteljem nasuli pet golov.

In navijači verjamejo, da bo tako tudi danes, saj je dejstvo, da naslednik Joseja Mourinha zagovarja popolnoma drugačen slog nogometa kot kontroverzni Portugalec.

"Ne vem, kako je bilo prej, a dokler sem trener jaz, igralcev nihče ne bo zaviral. Pogovarjali smo se o tem, kaj pomeni ta dres. Ko dosežemo prvi gol, gremo po drugega, ko zabijemo drugega, gremo po tretjega, pa po četrtega, petega … To je United," so besede Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki so navijačem Manchester Uniteda vrnili upanje, da bodo spet lahko uživali ob predstavah svojih ljubljencev.

"Ne bo nam vedno uspevalo, kot nam je v Cardiffu, toda nenehno moramo poskušati, da bi bilo tako. Napadalna filozofija je ‘zabetonirana’ v Old Trafford. To je tradicija, to je zgodovina. Tako želimo in tako moramo igrati. Sicer pa si zasmiliste, kako je tekmecem, ko takšni sprinerji, kot so Rashford, Martial, Lindgard ali Pogba krenejo v napad. Ne pride mi niti na misel, da bi hotel zaustavljati tako hitre igralce. Njih je treba pustiti z ‘verige’, brez preračunljivosti," je še povedal Norvežan