© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.12.2018 10:44:13

Milanovo BOŽIČNO DARILO navijačem: Ne Ibra, toda vseeno nekdo, ki je že NAVDUŠEVAL na San Siru!

Profimedia

Se bo Alexandre Pato vrnil k Milanu?

Padli italijanski velikan Milan mrzlično išče novega napadalca. Sprva je bil velika želja milanskega kluba Zlatan Ibrahimović, ki pa bo še podaljšal svoje bivanje v Združenih državah Amerike. Toda kljub temu se zna zgoditi, da se bo na kultni San Siro vrnil nogometaš, ki je tam že navduševal. Kot poroča La Gazzetta dello Sport, je v resnih pogovorih z vodstvom kluba nihče drug kot - Alexandre Pato!

Brazilec je leta 2007 za rossonere podpisal kot eden najbolj nadarjenih napadalcev na svetu. V dresu Milana je dejansko igral kar dobro, o tem priča statistika: na 150 tekmah je zabil 63 golov. Toda potem je zašel v krizo, kar je leta 2013 vrnilo v prestop v Corinthians. Kasneje je igral tudi za Sao Paulo, Chelsea in Villarreal, nazadnje je igral na Kitajskem za Tianjin Quanjian. Na Kitajskem je dokazal, da še zna in zmore, v dveh sezonah je dosegel 36 golov na 60 tekmah.

Zdaj bi se 29-letnik spet lahko vrnil v Evropo, Milančani naj bi si ga sprva želeli sposoditi do konca sezone. Toda Pato bo moral privoliti v znižanje plače, pri Milanu so mu dali jasno vedeti, da je njegova letna plača v višini 9 milijonov evrov previsoka. Če bo pripravljen zaslužiti manj, potem ovir za njegovo vrnitev v prestolnico Lombardije menda ne bo več.

pato