© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
02.12.2018 19:05:16

Robben napovedal, da je ta sezona njegova zadnja v Bayernu

Profimedia

Nizozemski nogometni as Arjen Robben je napovedal, da je ta sezona njegova zadnja v vrstah nemškega velikana Bayerna iz Münchna. Za zdaj gre za še nepotrjene informacije, kajti to napoved je najbolj priljubljeni Nizozemec na Bavarskem izrekel na srečanju z navijači v Tegernseeju, v javnost pa jo je razširil danski časnik Algemeen Dagblad.

"To je moja zadnja sezona v Bayernu. Bilo je deset prekrasnih let. Mislim, da je napočil čas in gre za pravo odločitev, o kateri vas želim zdaj obvestiti," je po poročanju danskega časnika dejal Robben, ki bo januarja dopolnil 35 let, Bayernu pa se je pridružil 28. avgusta 2009 star 25 let iz madridskega Reala v poslu vrednem 25 milijonov evrov.

Robben po poročanju še ne namerava končati profesionalne kariere in je "odprt za ponudbe". Robbnu in Francku Riberyju bosta po koncu sezone potekli pogodbi in po napovedih predsednika Ulija Hönessa bo to za oba zadnja sezona.

Robbnova statistika je impresivna, 143 golov in 101 asistenca na 305 tekmah za Bayern, s katerim se je sedemkrat veselil naslova nemškega prvaka, v povsem nemškem finalu lige prvakov leta 2013 je dosegel zmagoviti gol za zmago proti Borussii iz Dortmunda z 2:1.

Nizozemec kljub starosti še ni izgubil občutkov na zelenici. Robben je zabil dva zadetka na tekmi lige prvakov 27. novembra v skupinskem delu proti Benfici s 5:1, s čimer so si Bavarci zagotovili napredovanje v osmino finala.

Nizozemec je reprezentančno kariero končal po spodletelih nogometnih kvalifikacijah, ko je Nizozemska ostala brez uvrstitve na svetovno prvenstvo v Rusiji.