© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.11.2018 11:19:13

STOLICA, KAJ SI STORIL! Nekdanji trener Olimpije prekrižal enega najboljših mladih nogometašev

alesfevzer.com

Mladi nogometaš, ki je pri 18 letih debitiral v najboljši francoski ligi, ni dobil dobiva poziva za srbsko reprezentanco.

Arton Zekaj se je pred 18 leti rodil v Subotici v Vojvodini, starši pa so se tja priselili s Kosova, iz Prizrena. Zekaj je bil še na začetku tega leta kapetan mladinske reprezentance Srbije (prej je bila kapetan kadetske reprezentance), v prihodnosti pa se lahko zgodi, da bo zaigral za reprezentanco Kosova.   
Zekaj (letnik 2000) je eden najbolj nadarjenih mladih nogometašev v Evropi, julija letos pa je iz Partizana prestopil v francoskega prvoligaša Lille. In v Ligue 1 je dobil že prvo priložnost. Na tekmi prvega kroga letošnje sezone Lilla proti klubu Stade Rennais je v igro vstopil za nekaj minut. Zekaj je za Lille podpisal triletno pogodbo, trenutno pa igra za drugo ekipo Lilla v tretji francoski ligi.
No, Zekaja pa od spomladi niso več klicali v srbsko reprezentanco. Zakaj? "Bil sem kapetan, resnično pa ne vem, zakaj me ne kličejo več. Vedno sem bil na razpolago selektorjem, a poziva ni bilo. Ne vem, kaj se je zgodilo. Poklical me je Ilija Stolica in mi sporočil, da želi preskusiti še neke druge igralce, a da kasneje name še računa. Toda, nihče me ni več klical," je govoril Zekaj za srbske medije.
Seveda so ga že povabili v reprezentanco Kosova (na pogovorih je bil že leta 2017). "Poklicali so me iz Kosova in prosili, če lahko igram za njih. Igral bom za tisto reprezentanco, ki me bo želela. Želel bi nadaljevati v tistih selekcijah v katerih sem začel kariero, vendar ne morem storiti nič, če me ne želijo. Če bi imel ponudbe Srbije in Kosova? Igral bi za Srbijo. V Srbiji sem rojen, sem odraščal, bil v vseh selekcijah...," je bil vidno vznemirjen Zekaj, ki je dodal: "Nisem odpisal Kosova. Tam so rojeni moji starši. Če me država, v kateri sem rojen, ne bo želela, potem bom razmislil o igranju za reprezentanco, ki me želi."

Prečrtal ga je Stolica
Zekaja je prečrtal nekdanji selektor srbske mladinske reprezentance Ilija Stolica, ki je bil potem mesec in pol trener ljubljanske Olimpije. No, tudi pri Olimpiji so ga odpustili, ker je katastrofalno vodil ekipo. Kot kaže nima prav izostrenega čuta za igralce. Kot srbski mladinski selektor je preko noči prečrtal najboljšega mladega srbskega igralca.