© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
24.11.2018 20:13:55

NEVERJETNE SCENE v Buenos Airesu! Kamni v avtobus Boce, dim, solzivec, igralci poškodovani! Tekma POD VPRAŠAJEM! (video)

Reuters

Danes je dan za povratni obračun finala pokala Libertadores med River Platom in Boco Juniors.

Prvi dvoboj se je končal z izidom 2:2, danes naj bi dobili novega prvaka. Že vse odkar je bilo jasno, da se bosta za naslov pomerila argentinska velikana, je Buenos Aires na nogah, danes je vse skupaj doseglo vrhunec.

Od jutranjih ur so se zbirali navijači obeh ekip, pristaši River Plata pred stadionom Monumental, kjer bo povratni obračun, privrženci Boce pred njeno La Bombonero, odkoder so potem množično pospremili nogometaše, ko so se z avtobusom odpravili na tekmo.

A pred Monumentalom je prišlo do incidenta. Navijači River Plata so navkljub izjemnim varnostnim ukrepom metali kamne v avtobus, pa tudi dimne bombe. Nekaj šip je bilo razbitih, nogometaši pa vidno pretreseni, nekateri tudi s težavami z dihanjem.

Televizijska slika je pokazala igralce Boce, ki zapuščajo razbit avtobus, zaradi solzivca, s katerim je policija želela odgnati množico, pa kašljajo. Nekaj nogometašev je bruhalo, nekaj pa je bilo porezanih od razbitega stekla.

Pabla Pereza, vezista Boce, so po podatkih iz Argentine odpeljali v bolnišnico zaradi steklenih drobcev v očesu, zdravniško oskrbo pa naj bi potreboval vsaj še en nogometaš Boce. Napad se je zgodil kljub številčni, a slabi policijski zaščiti.  Iz Argentine prihajajo novice, da je povratna tekma morda celo vprašljiva, zdaj je preložena na 22. uro po našem času.

Finale južnoameriške različice lige prvakov sicer ocenjujejo kot največjo klubsko tekmo v zgodovini argentinskega nogometa.  Na stadionu Monumental ne bo navijačev Boce, od leta 2013 namreč navijači ne smejo na gostujoče tekme zaradi huliganstva.

Z nogometom povezano nasilje je v zadnjih 50 letih v Argentini zahtevalo več kot 300 življenj po podatkih fundacije Salvemos al Futbol (Rešimo nogomet). Nekaj težav je bilo že na prvi tekmi, a ne zaradi navijaškega nasilja, temveč zaradi obilnega deževja, ki je za 24 ur preložilo tekmo.

Boca je sicer doslej šestkrat slavila v tem tekmovanju, River pa trikrat.