© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.11.2018 16:15:08

NAJBOLJ NEUMNA POTEZA V NOGOMETU! Brez konkurence jo dobi Romun Valentin Gheorghe (VIDEO)

Vprašajte kakšnega trenerja, pa vam bo potrdil. Skoraj toliko kot talent in fizična pripravljenost je v športu pomembna tudi pamet oziroma intelekt.

Na tekmi osmine finala romunskega pokala med drugoligašem Universitateo iz Cluja in prvoligašem Astro je prišlo do poteze gostujočega nogometaša, ki očitno kaže na izrazito pomanjkanje intelekta. kot čisto neumnost lahko označimo akcijo Valentina Gheorgheja, ki je pravzaprav preprečil zadetek svoje ekipe.

Tekma je bila že v sodnikovem dodatku podaljška, Astra pa je vodila s 4:3. Domačini so seveda odločno krenili v napad, v želji po izenačenju je svoja vrata zapustil celo vratar. Nogometaši Astre so pred svojimi vrati osvojili žogo in napadli prazna domača vrata. To je bil protinapad, ki bi lahko dokončno odločil zmagovalca. Laurentiu Bus je bil v dobrem položaju, žogo je poslal v prazno, nebranjeno mrežo, vendar ko je že slavil povišanje vodstva na 5:3, se je vmešal njegov soigralec Gheorghe, ki je naredil vse, da bi zadetek pripadel njemu.

Želel je ukrasti zadetek soigralcu in žogo zabil v prazno mrežo, vendar pri tem ni pomislil, da je bil v prepovedanem položaju. Sodnik je seveda zadetek razveljavil, svetovna nogometna javnost pa je nadebudnega 21-letnega branilca okronala za nogometnega neumneža leta, nemara celo desetletja.

Na njegovo srečo, se izid do konca tekme ni več spremenil. Enostavno je zmanjkalo časa. Tako je ostalo le pri kraji zadetka soigralcu, večje škode pa na srečo njegove ekipe ni uspel narediti. Se je pa osmešil, to pa gotovo.

Tekma je bila zanimiva tudi zaradi poteka srečanja. Domači drugoligaš je namreč v osmi minuti vodil že s 3:0, gostje so do konca 90 minut izid izenačili, v podaljšku pa dosegli še zmagoviti zadetek.