© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.11.2018 17:04:10

Dortmundčani našli LUKNJO V PRAVILIH. Bodočega zvezdnika lahko pripeljejo za drobiž in DRUGIČ UJEZIJO PEPA

vszi

Borussia iz Dortmunda se je očitno odločila, da bo za svoje moštvo novačila mlade angleške talente.

Tako so angleški in nemški mediji danes polni informacij, da se je Borussia iz Dortmunda zagrela za nogometaša Manchester Cityja Phila Fodena. Mladenič je sicer ljubljenec Pepa Guardiole, ki ga za nobeno ceno noče izgubiti na podoben način, kot je to bilo v primeru Jadona Sancha. 

sancho
vszi

Slednji je zdaj eden najboljših nogometašev v nemški ligi, za kar se ima zahvaliti predvsem dobremu nosu za prestop, saj je s tem dobil priložnost zaigrati v dobrem moštvu. Te priložnosti pri Cityju ne bi dobil, zato se tudi Foden spogleduje z morebitnim prestopom. 

Osemnajstletnik ima pogodbo do poletja 2019, glede na razvojni program pa bi lahko Borussia izkoristila možnost za nakup v vrednosti borih 200.000 evrov. Drobiž za igralca kot je Foden, ki bo zagotovo postal eden najboljših nogometašev na svetu. Sicer tudi okoli 8 milijonov evrov, kolikor je City odštel za Sancha, ne bi bil nikakršen problem za klub kot je Dortmund.

Phil Foden

Dva meseca mlajši Foden je v dilemi, saj si zagotovo ne želi kar tako zapustiti kluba, a hkrati ve, da so klubi kot so Dortmund, ki so na visoki ravni in ki lahko ponudijo mesto v moštvu, zelo redki. Tudi Sancha namreč po sezoni in nekaj mesecih pri Dortmundu že snubijo pri Unitedu in PSG-ju, ki sta že januarja odločena reprezentanta privabiti v svoje vrste. In ravno ta Sanchov razvoj bega angleške mladeniče, ki pri velikanih na Otoku ne igrajo redno.