© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.10.2018 11:26:09

Da se NAJEŽI KOŽA: Ganljivo in zelo ČUSTVENO slovo Kasperja Schmeichla od tragično preminulega predsednika!

Reuters

Svet je v soboto zvečer pretresla novica o nesreči helikopterja, ki je strmoglavil ob stadionu angleškega premierligaša Leicester Cityja.

V njem so življenje tragično izgubili 61-letni predsednik in lastnik kluba Vichai Srivaddhanaprabha, Nursara Suknamai in Kaveporn Punpare, pilot Eric Swaffer in kopilotka Izabela Roza Lechowicz.

Vratar Leicester Cityja pa se je v ganljivem in zelo čustvenem pismu, ki ga je objavil na svojem twitter računu poklonil tajskemu predsedniku, ki je preporodil klub in ga popeljal do naslova angleškega prvaka, kar je ena največjih nogometnih senzacij zadnjih let.

Njegovo pismo se v prostem prevodu glasi nekako takole:

Dragi gospod predsednik.

Kar ne morem verjeti, kaj se dogaja. Povsem sem skrušen, moje srce je zlomljeno. Kar ne morem verjeti, kaj sem videl sinoči. To ne more biti res!

Težko je ubesediti, koliko ste pomenili temu nogometnemu klubu in mestu Leicestru. Vsi vemo, koliko ste vi in vaša družina vložili v ta klub, toda tu je še veliko več od tega. Tako zelo ste skrbeli ne samo za klub, temveč za celotno okolje. Nikoli ne bomo pozabili vašega neskončnega prispevka bolnišnicam in dobrodelnim organizacijam v Leicestru. V vsakem pogledu ste presegli vsa pričakovanja. Še nikoli nisem srečal človeka, kot ste vi, tako neverjetno delovnega, predanega, strastnega, prijaznega in radodarnega. Čas ste si vzeli za vsakogar in prav vsakega ste se dotaknili. Sploh ni bilo pomembno, za koga je šlo, vzeli ste si čas za vse. Vedno sem vas občudoval kot vodjo, očeta in človeka.

Spremenili ste nogomet. Za vse večne čase! Vsem ste dali upanje, da je nemogoče mogoče, ne samo našim navijačem, temveč navijačem po vsem svetu in v vsakem športu! To ni uspelo veliko ljudem.

Ko ste leta 2011 z mano podpisali pogodbo, ste mi rekli, d abomo v šestih letih igrali v ligi prvakov in da bomo skupaj naredili velike stvari. Navdihnili ste me in verjel sem vam. Zaradi vas sem se počutil, kot da nič ni nemogoče. Vse to, vse, kar smo naredili skupaj, kar smo dosegli, se ne bi zgodilo brez vas in vaše družine. Dali ste mi izkušnje, ki se zgodijo samo v sanjah.

Dobesedno ste uresničili moje sanje.