© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.10.2018 15:44:39

OSMOLJENEC MESECA ali kar LETA! Že drugič se je osmešil, spet se iz njega norčujejo

Profimedia

Gostovanje Manchestra Cityja v Ukrajini je nogometaš angleškega moštva številka 35 še posebej mrzlično pričakoval. Potem pa se je zgodilo nekaj povsem drugega.

Za 21-letnega vezista Oleksandra Zinčenka je bila tekma s Šahtarjem, pri katerem je preživel pet let v mlajših selekcijah, nekaj posebnega. Potem ko se je ob koncu prejšnje sezone izkazal in si v moštvu Pepa Guardiole priigral svoje mesto, se je poleti vse spremenilo.

Ko je Benjamin Mendy pozdravil svojo poškodbo, je Zinčenko zdrsel v ozadje, zaigral je le na dveh tekmah - enkrat v prvenstvu in enkrat v ligaškem pokalu. Vseeno je upal, da bo novo priložnost dočakal v domači Ukrajini, na tekmi pred svojimi družinskimi člani in prijatelji. Kar 27 jih je povabil na tekmo na stadion Metalista v Harkivu, za vse je kupil vstopnice, na koncu pa nič ni bilo tako, kot si je zamislil.

zincenko
Profimedia


Oleksandr je doživel veliko presenečenje, saj ga je katalonski strateg pustil ob strani, sploh ga ni uvrstil v ekipo. Tako je fant srečanje spremljal s tribune, skupaj s svojo družbo.

Zinčenko je v Šahtar prišel kot 12-letni deček, ko je postal polnoleten pa je odšel v svet. Najprej v rusko Ufo, potem pa v Manchester City. Ta ga je najprej posodil v PSV Eindhoven, potem pa je kazalo, da bo vendarle dočakal pravo priložnost. Kot zdaj kaže, njegova prihodnost v tem klubu ni ravno rožnata. Poleti so ga hoteli za 18 milijonov evrov prodati v Wolverhampton, vendar je prestop zavrnil, saj si je obetal nastop v ligi prvakov.

Zanimivo, tako zelo je bil prepričan v svoj nastop s Šatharjem, da je celo javno izjavil, da se v primeru, če bo dosegel zadetek, ne bo veselil. In to ni bilo prvič, da se je osmešil v javnosti, ob slavju prvaka v premier ligi je bil namreč tako nespreten, da je poškodoval pokal.

sahtar manchester city
Profimedia