© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.10.2018 09:40:35

Po hudem INCIDENTU v Srbiji so se hrvaški navijači S POSEBNIM RAZLOGOM odpravili na beograjsko letališče

sn

Ko so v začetku avgusta zloglasni navijači Hajduka - člani Torcide - čez Srbijo potovali na evropsko tekmo v Bolgarijo in na enem od bencinskih servisov za seboj pustili pravo razdejanje, so med policijsko akcijo ostali tudi brez transparenta.

Do incidenta je prišlo na poti v Sofijo, kjer je Hajduk igral s tamkajšnjo Slavijo, do policijskega posredovanja in poravnave računov pa ob njihovi vrnitvi po isti poti. Trinajst navijačev je bilo priprtih, sredi avgusta so 15 dni preživeli v znanem zaporu v Padinski Skeli. Srbska policija je hrvaškim navijačem med drugimi stvarmi odvzela tudi transparent.

Kmalu zatem se je transparent z napisom Torcida Split znašel v prodaji na internetu, vendar zanj ni bilo interesa - domnevno zaradi strogega 'ultras' kodeksa, po katerem transparent, ki ni odvzet v navijaškem spopadu, nima nikakršne vrednosti.

torcida transparent


Transparenta ni kupil nihče, naposled pa je pristal v rokah navijačev beograjskega Rada - članov United Force, ki so storili nekaj, zaradi česar se jim danes v navijaškem svetu vsi klanjajo. Kontaktirali so vodstvo Torcide, se dogovorili za srečanje na beograjskem letališču in Splitčanom vrnili transparent.

"Potem ko so ga pripadniki srbske policije nečastno odvzeli, so nam navijači Rada po strogih pravilih navijaškega kodeksa in ultras mentalitete (brez trgovanja) transparent vrnili. Prišlo je le do uradnega kontakta, brez nobenega posrednika. Do primopredaje transparenta je prišlo na beograjskem letališču," je Torcida zapisala na svoji spletni strani.