© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.10.2018 15:58:45

NORO, kakšne ŠTEVILKE: Veste, kdo je SEDMI NAJBOLJE PLAČANI človek v serie A?!

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
Profimedia

Vsem je jasno, da je najbolje plačan človek v italijanskem prvenstvu Cristiano Ronaldo, ki pri Juventusu v žep pospravi kar 31 milijonov letne plače. Veliko bolj zanimivo pa je, kdo se je na tej lestvici zvrstil za Portugalcem.

Na drugem mestu je napadalec Milana Gonzalo Higuain, čigar letni prejemki znašajo 9,5 milijona evrov. Potem na vrsto pridejo Ronaldovi soigralci Paulo Dybala (sedem milijonov), Miralem Pjanić (6,5 milijona) in Douglas Costa (šest milijonov), kolikor zasluži tudi vratar Milana Gianluigi Donnarumma. Na sedmem mestu pa sledi veliko presenečenje.

Sedmi najbolje plačani človek v serie A je namreč generalni direktor Juventusa Beppe Marotta. Temu konec tedna poteče pogodba, ki je ne bodo podaljšali. Marotta je po poročanju Tuttosporta v prejšnji sezoni zaslužil neverjetnih 5,6 milijona evrov.

Specifikacija njegovih prejemkov pa govori naslednjo zgodbo: 1,5 milijona evrov je dobil kot generalni direktor, pol milijona kot generalni manager, pol milijona, ker je dosegel vse cilje in sto tisočakov za osvojitev naslova državnega prvaka. Ob tem pa je bil za rezultate v zadnjih treh letih nagrajen še s tremi milijoni evri bonusa, kar skupno nanese vrtoglavih 5,6 milijona evrov.

Giuseppe Marotta