© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.09.2018 12:44:08

ZATRESEL JE REGIJO! Najboljši nogometaš Evrope Modrić po podelitvi Čeferinu namenil TE BESEDE!

Reuters

Luka Modrić je v Monaku z izbranimi besedami spregovoril o Slovencu Aleksandru Čeferinu.

Hrvaški vezist je bil na zadnjem svetovnem prvenstvu izbran za najboljšega nogometaša mundiala, na prireditvi v Monaku pa ga je Uefa ta teden imenovala tudi za najboljšega evropskega nogometaša. Tam je nagrado prejel iz rok predsednika evropske nogometne organizacije Aleksandra Čeferina.

V Monaku se nam je med druženjem z Modrićem ponudila priložnost sijajnega vezista vprašati, kako je bilo Hrvatu dobiti lovoriko iz rok Slovenca in kaj to pomeni za regijo. Ter kaj pomeni njemu, glede na to, da je Čeferin že večkrat govoril, da čuti posebno obojestransko naklonjenost, ko gre za srečanja z nogometaši s tega območja. »To, kar se dogaja regiji v zadnjem času, je fantastično,« je bil Luka nad vprašanjem navdušen in se je s slovenskim novinarjem takoj spustil v debato. »Naš uspeh je dober tudi za vas, Čeferin na položaju predsednika Uefe pa je seveda dober tudi za nas. Vedno pravim, da je predsednik pač s tistega, našega konca, in to je odlično. Sploh ker je sijajen predsednik, ki od prihoda na položaj dela sijajne stvari. In imate prav, res obstaja neka povezava, ki jo čutimo,« je poudaril, a šel še dlje od tega.

»Vesel sem, ker sem to nagrado dobil ravno od njega, ravno iz njegovih rok. In vem, da je on vesel, da jo je dal ravno meni. Dodatno pa sem vesel, ker je to pomembno za vse nas. Pomembno je, da ima regija pomembne ljudi na pomembnih položajih, pa naj gre za pisarne ali igrišča. Naše skupno upanje je, da bi šla regija, ki ji ni bilo najlažje, naprej. Da bi rasla, da bi se utrjevala,« Modrić s pojasnilom ni navdušil le svojih rojakov, svojih nekdanjih sodržavljanov in Jugovzhodne Evrope, temveč mu je zadevo kot pomembno in odmevno uspelo približati tudi ostalim. No, uspelo je njemu in uspelo je nam, če nismo ravno skromni. Luka je sicer pokazal drugačno pot, ostal je skromen, ko med druženjem v drobovju dvorane Grimaldi Forum ni želel prevzeti vloge simbola, koliko lahko dosežeš z neverjetno skromnimi začetki. »Koliko sem dosegel, naj sodijo drugi. Jaz pa zase seveda vem, kakšna je pot od begunčka do finala svetovnega prvenstva in do sedenja tukaj z vami. Morda pa se hkrati ravno zaradi te poti pravzaprav sploh ne zavedam, kaj se mi v teh dneh dogaja in kaj vse mi je uspelo doseči v karieri, sploh pa v zadnjem letu,« je zaključil, preden smo se eni in drugi prepustili neuradnim zadevam te gala prireditve v Monaku.