© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.07.2018 11:03:00

Več od MILIJARDE EVROV so porabili za TOLE, kar je postalo PREDMET POSMEHA (foto)

Čez drn in strn gre projekt novega stadiona Tottenhama, najprej zaradi porušene finančne konstrukcije, zdaj pa še ta oblika ...

Angleži so znani zabavljači, njihov smisel za humor je pač nekaj posebnega. Radi se norčujejo med seboj, tako je predmet posmeha postal tudi še ne povsem dokončani novi stadion londonskega Tottenhama. Najprej je bil na tapeti zaradi nepredvidenih stroškov izgradnje in tudi prekoračenega časa dokončanja. Klubski veljaki so napovedovali tehnološki čudež, vrhunski dizajn, doslej še nikoli videni luksuz.

Zaradi različnih težav so stroški projekta s prvotnih 500 milijonov evrov narasli na dobro milijardo. Za nameček morajo odmontirati 15.000 že postavljenih sedežev, ker so na njih pozabili nanesti zaščitni premaz, da ne bi v slabem vremenu zbledeli.

In zdaj za veliki finale - še ta nesrečna oblika, zaradi katere je novi stadion Tottenhama predmet posmeha na družbenih omrežjih. Fotografije iz zraka so razkrile, da oblika stadiona, pravzaprav strehe, zelo spominja na straniščno desko. Splet je eksplodiral, tekmeci Tottenhama kajpak niso zamudili priložnosti za norčevanje. Kot gobe po dežju se pojavljajo različne fotomontaže in domislice, češ da je dizajn stadiona delo navijača Arsenala. Eden od čivkov pravi, da so navijači Tottenhama tako ali tako že navajeni na 'sranje' na stadionu, drugi pa hudomušno in resnično pripomni, da ne glede na vse bo to edini kraj v Londonu, kjer se bo v tej sezoni igrala liga prvakov.

tottenham stadion