© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.06.2018 09:59:17

Dinamo je prodal svojega z naskokom najboljšega nogometaša! Cena? Hja, tega od Zagrebčanov nismo vajeni ...

Profimedia

Nogometaši Dinama bodo v novo sezono krenili brez svojega najboljšega nogometaša.

Že nekaj zadnjih prestopnih rokov se je govorilo o tem, da bi lahko najnevarnejši nogometaš Dinama El Arabi Hillel Soudani zapustil Dinamo in odšel v kakšno močnejšo ligo. Alžirskega reprezentanta se je povezovalo s številnimi klubi, zdaj pa je prišlo do dokončnega razhoda med Dinamom in Alžircem. Po petih letih je Soudani zapustil Zagreb.

soudani dinamo pm
Profimedia
Njegova nova destinacija pa precejšnje presenečenje. Soudani se namreč seli v 2. angleško ligo, kjer bo okrepil vrste nekoč enega najboljših klubov na svetu Notthingham Forresta. Pred leti se je Soudanija sicer povezovalo s precej bolj atraktivnimi lokacijami, toda medtem je Alžirec dopolnil že 30 let (novembra bo star 31), tako da se je moral zadovoljti z drugo angleško ligo ...

soudani
nffc
Tudi odškodnina, ki jo je Dinamo prejel za Soudanija, je vsaj za standardne modrih precej skromna. Aktualni hrvaški državni prvaki, ki so znali v preteklosti svoje nogometaše prodajati za 8, 10 ali več milijonov evrov, bodo za Soudanija prejeli okrog 2,5 milijona evrov odškodnine.