© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.06.2018 16:15:10

TO PA JE PRESENEČENJE! Za tega zvezdnika v postavi najvrednejših NI PROSTORA

Skupna vrednost vseh 736 nogometašev, ki bodo zaigrali na svetovnem prvenstvu v Rusiji, je več kot 10 milijard evrov.

Če iz posameznih vrednosti upoštevajoč igralne pozicije sestavimo najvrednejšo enajsterico, v njej ni prostora za morda celo prvega zvezdnika svetovnega nogometa Crisitana Ronalda. Pri 33 letih mu ne glede na vse vrednost na tržišču vendarle pada. V napadu bi tako pred njim mesto dobil Anglež Harry Kane, čigar vrednost Transfermarkt ocenjuje na 150 milijonov evrov. To pa je kar 33 odstotkov več od Ronalda.

Realov zvezdnik pa ni edini, ki je nekoliko presenetljivo ostal pred zaprtimi vrati in se v to izbrano druščino ni uvrstil. V njej ni niti Egipčana Mohameda Salaha, ki je med tistimi, ki so 'izviseli', s 150 milijoni najvrednejši nogometaš. Na njegovem mestu je namreč Lionel Messi.

V enajsterici imajo po dva predstavnika Brazilija (Marcelo in Neymar), Francija (Pogba in Varane), Nemčija (Hummels in Kroos) in Španija, ki je zastopana z vratarjem De Geo in branilcem Carvajalom.

Skupna vrednost najvrednejše enajsterice na svetovnem prvenstvu (v sistemu 4-2-3-1) je milijarda in 150 milijonov evrov.

Če primerjamo posamezne reprezentance, ima največjo vrednost Francija - pri galskih petelinih je vsak igralec v povprečju vreden skoraj 47 milijonov evrov, kar je več od celotne vrednosti petih reprezentanc na dnu (Iran, Kostarika, Peru, Savdska Arabija in Panama). Franciji sledijo Španija, Brazilija, Nemčija, Anglija, Belgija, Argentina ... itd.

Med posamezniki sta najvrednejša Neymar in Lionel Messi, oba imata ob svojem imenu zapisano številko 180 milijonov.

Zanimivo, najvrednejši vratar na mundialu je Španec De Gea, ki ima enako vrednost kot Jan Oblak - 70 milijonov evrov.