© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2018 14:20:27

Nož v hrbet ali neizbežna poteza? ZIDANE OSUPNIL s svojim pojasnilom, odšel je, ker ...

Reuters

Skrivnosti ni več, Zinedine Zidane je zdaj že nekdanji trener Reala!

Ko je Real za danes ob 13. uri sklical izredno tiskovno konferenco, so se nemudoma pojavili takšni in drugačni namigi. A kljub temu, da so mnogi trdili, da se Zinedine Zidane poslavlja, te novice ni pričakoval nihče. Še posebej ne po takšni sezoni in tretjem zaporednem naslovu v ligi prvakov. Za vse tri je bil zaslužen ravno Zidane.

"Odločil sem se, da v naslednji sezoni ne bom več trener Reala. Mislim, da je napočil trenutek, ko je sprememba nujna. To je bila moja odločitev in ni bila lahka," je uvodoma dejal Zidane in priznal, da je še pred kratkim razmišljal o podaljšanju pogodbe. "Morda je to napaka, ampak čutim, da je pravi čas. Zdi se mi, da ekipe ne bi mogel več tako pripraviti, da bi še naprej zmagovala. Priti mora nov človek, z drugačnim nastopom in drugačno metodiko dela. Če bi bil v naslednji sezoni trener, bi težko osvojili kakšno lovoriko. Vemo, kako se je španski pokal končal za nas, tudi španske lige ne morem kar tako pozabiti."

Da je bila odločitev resnično nadvse presenetljiva, je razkril tudi predsednik kluba Florentino Perez, ki je na tiskovni konferenci sedel ob zdaj že nekdanjemu trenerju Reala. "To je bila popolnoma nepričakovano. Zidane me je z njo seznanil včeraj. Hvaležen sem mu za delo, ki ga je tukaj opravil. To je žalosten dan za vse nas v klubu, toda njegovo odločitev moramo spoštovati. Skušal sem ga prepričati, ampak vem, kakšen je. Ve, da ga imamo radi in da ima vso našo podporo," je dejal vplivni Španec in zaključil: "Vem, da se bo vrnil. Morda že po počitku."

Zidane je v nadaljevanju še razkril, da je igralce že pred dnevi seznanil s to novico. "Z vsemi nisem govoril osebno, sem pa obvestil kapetane in Sergia Ramosa. Igralci niso imeli popolnoma nič pri tej odločitvi."