© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
NU
NU
06.05.2018 22:39:41

VROČ EL CLASICO V BARCELONI! Brez špalirja Reala, rdeč karton OSTRI Barceloni, poškodba Ronalda, grdo OKRADENI Real in vse prej kot prijateljski remi! (VIDEO)

Reuters

Barcelona in Real sta se na spektakularnem el clasicu razšla brez zmagovalca.

Vroč obračun Barcelone in Reala je videlo slabih 100 tisoč gledalcev na stadionu Camp Nou, ampak saj je vedno tako, kajne? Tokrat je najprej bolje kazalo Barceloni, potem Realu, pa spet Barci, nazadnje pa se je tudi po zaslugi nekaterih hudih sodniških napak zlasti na škodo kraljevega kluba končal z 2:2.

Eden zanimivejših trenutkov se je zgodil že pred tekmo, ko varovanci Zinedina Zidana niso pripravili špalirja novim španskim prvakom, čeprav je v Španiji to tradicija, ki se ji ni izneveril še nihče. Katalonci so to sprejeli tako, da so goste na začetku tekme močno pritisnili in po lepem golu Luisa Suareza povedli že v 10. minuti tekme. A njihovo vodstvo je trajalo le približno štiri minute, saj je izenačil kdo drug kot Cristiano Ronaldo, vendar si ob tem poškodoval gleženj in med polčasom ostal v garderobi.

Vmes se je dogajala prava živčna vojna. Najprej je Messi grdo štartal na Sergia Ramosa in si prislužil rumeni karton, po še nekaj nesramnih potezah na obeh straneh pa so živci popustili Sergiu Robertu, ki je tik pred polčasom po obrazu udaril Marcela in si prislužil predčasno pot pod prho. Kazalo je, da bi Madridčani lahko osvojili Katalonijo, toda v 52. minuti je na veliki oder stopil Lionel Messi in zadel za 2:1. Treba pa je omeniti, da po hudi sodniški napaki, saj bi moral pred tem zapiskati prekršek Luisa Suareza nad Raphaelom Varanom.

Tekma takrat seveda še ni bila odločena, ne nazadnje je imel Real igralca več na igrišču in številčno prednost je znal izkoristiti. V 72. minuti je to storil Gareth Bale in izenačil na 2:2, le nekaj minut kasneje pa bi Real moral dobiti še idealno priložnost za vodstvo, a sodnik ni pokazal na belo točko, čeprav bi prekršek nad Marcelom videl še slepec.