© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.04.2018 14:33:46

Pri Liverpoolu je počilo, nastala je nepopravljiva škoda: Kaj sta imela Klopp in njegova desna roka?

Liverpool se je znašel v težavah v najbolj neprimernem trenutku.

Danes zjutraj je nogometno javnost presenetila novica, da se je trener Liverpoola razšel s svojim dolgoletnim pomočnikom Željkom Buvačem. Karizmatični Nemec in bosanski Srb sta sodelovala kar 17 let, pomočnik pa je veljal za velikega taktičnega strokovnjaka, zaradi česar so ga mnogi označili za "možgane" ekipe.

Če so bile prve informacije z Otoka zelo skope, pa je zdaj bolj kot ne jasno, da je bilo slovo posledica hudega spora, ki je nastal med Kloppom in Buvačem. Kot poročajo otoški mediji, se v zadnjem obdobju med tekmami sploh nista pogovarjala, Buvač pa na zadnjih taktičnih sestankih niti ni bil prisoten.

Nastala je nepopravljiva škoda, saj naj bi bilo sodelovanje dokončno prekinjeno, vseeno pa bo Buvač do konca sezone ostal zaposlen v klubu. Spor je sicer prišel v najbolj nepravem trenutku, saj je pred Liverpoolom zaključek sezone. V Angliji si je bržkone že zagotovil eno od mest, ki vodijo v ligo prvakov, po vsej verjetnosti pa ga konec maja čaka veliki finale tega tekmovanja.

Če v sredo v Rimu in Madridu ne bo prišlo do presenečenja, se bosta za naslov najboljšega na stari celini v Kijivu pomerila Real in Liverpool.