© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.04.2018 10:08:17

Buffon šokiral! Preklic besed? Opravičilo sodniku? Premislil sem in se odločil! To je moje sporočilo

Legendarni Gianluigi Buffon je ponovno udaril.

Mnogi so Buffona pozvali, naj prekliče in se opraviči za besede, med katerimi je dejal, da lahko tako enajstmetrovko dosodi le žival in ubijalec oziroma človek, ki ima namesto srca kanto za smeti. Dejal je tudi, da bi ta sodnik tekmo moral spremljati s tribune in grizljati čips. Legendarni Gigi je v sobotnem večernem intervjuju dobil priložnost za opravičilo in preklic, a se je odločil drugače. Spodaj najdete povzetek njegovih izjav z glavnimi poudarki. 

"Verjetno bi, če bi govoril z nekoliko bolj trezno glavo, uporabil bolj civilizirane besede. Z nekaterimi izrečenimi sem šel zelo daleč, morda predaleč. Toda to ne pomeni, da jih lahko prekličem. Sem človek in del tega so tudi čustva, strast, jeza. Kadar nekaj čutim, povem, tudi če je kdaj v danem trenutku izraženo s pretiranimi besedami. To sem jaz, sem Gigi Buffon in ne morem preklicati besed, s katerimi sem povedal, kar sem dejansko čutil." 

"Ne morete pričakovati od nekoga, ki šport živi na način, kot ga živim jaz, da bo v taki situaciji uravnotežen, sprejemljiv in ne pretiran. Ne glede na pretiranost so bile to besede, ki so imele logiko in ki jih z malce bolj civiliziranim izborom metaforike lahko ponovim še enkrat. In bi jih ponovil. Kajti čeprav sem pretiraval z oznakami, dejstva ostajajo. Sodnik ne bi smel dosoditi tiste enajstmetrovke, če bi razmišlja tako, kot bi ljudje v takem položaju morali razmišljati." 

"Sodnik z nekaj več občutka in izkušenj ne bi zapiskal in s tem ne bi postal glavni akter tekme. tekma bi šla naprej, mi bi o zmagovalcu odločili v podaljških, na sodnika se ne bi nihče več spomnil. Kajti čeprav je prekršek morda res bil, je bil takoj mejen, da sodnik ne bi bil glavni akter, če ne bi zapiskal. Mislim, da je ta sodnik premlad, da bi to razumel. Ne čutim nobenega obžalovanja, počutim se okradenega. To je bila neponovljiva tekma, ki bi jo morali odočiti na igrišču."

"V prvi vrsti sem Italijan, ne član Juventusa. In ko sem videl, kaj je uspelo Romi, sem bil navdušen. Hotel sem, da uspe tudi Juventusu, in igrali smo najbolj neverjetno tekmo, kar sem jih za Juventus kadarkoli igral. Take tekme ne bi smela odločiti situacija, v kateri nihče na svetu ne more z gotovosto reči, da ni bil prekršek za enajstmetrovko, a tudi nihče ne more reči, da je bil. To želim povedati: v takem trenutku in v taki situaciji, človek z življenjskimi izkušnjami pusti tekmo teči." 

"Morate mi dovoliti tako mnenje in morate mi dovoliti, da ne prekličem svojih besed. Toliko sem igral in doživel, da imam legitimno pravico na tak način braniti svoje soigralce in naše navijače. Po tem, kar se je zgodilo, jih moram braniti, tudi če grem pri tem predaleč. Kajti resnično verjamem, da bi na tej tekmi morali imeti priložnost nadaljevati z igro in morda spisati nekaj neponovljivega. Moja dolžnost je ostati pri svojem, tudi če bom plačal tako ceno, da si bom umazal svojo podobo."