© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.04.2018 11:06:20

Takšnega PROTESTA navijačev še niste videli! Poglejte, kako so Danci prekinili tekmo (VIDEO)

Da gledalci zasujejo igrišče, recimo s plišastimi medvedki, kot se je že zgodilo tudi na slovenskih ledenih ploskvah, ni nič nenavadnega, razlog takšne prekinitve tekme je namreč plemenit, ima močno humanitarno noto. Vendar, v ponedeljek v danskem Herningu je bil razlog za takšno početje navijačev povsem drugačen.

Privrženci aktualnega danskega prvaka FC Kobehnavna so na nevsakdanji način protestirali, ker je nosilec televizijskih pravic dosegel preložitev tekme z Midtjyllandom iz nedelje na ponedeljek. Razlog? V istem času, ki je bil prvotno določen za derbi 28. kroga danskega prvenstva, se je v Bahrajnu odvijala dirka formule ena.

fc kobenhavn


Nogomet se je moral umakniti in dati prednost formuli, kar pa seveda navijačem prvakov ni bilo všeč. Navsezadnje jim je gostovanje v nedeljo bolj ustrezalo kot gostovanje v ponedeljek. Nekaj se jih je vseeno odpravilo v Herning in v prvi minuti tekme igrišče zasuli z majhnimi formulami. Tekma je bila seveda prekinjena, igračke pa je pobiral vratar FC Kobenhavna Stephan Andersen.

Midtjylland je tekmo dobil s 3:2 in se na vrhu lestvice s 66 točkami izenačil z Brondbyjem. Aktualni prvaki so z 19 točkami zaostanka na četrtem mestu.