© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.04.2018 10:44:08

ŠKANDAL! Predsednik kluba trdi, da nogometaš Monaca igra z lažnim imenom in lažnimi leti

Profimedia

Ali je Lacina Traore, nogometaš Monaca, ki je trenutno posojen Amiensu, res ponaredil svoje podatke, bo razjasnilo sodišče.

Napadalec iz Slonokoščene obale naj bi se v Evropo pred desetimi leti preselil iz domačega kluba Stade d'Abidjan. Sprva je okrepil romunski Cluj, potem ruska Kuban Krasnodar in Anži, pred štirimi leti je naposled prispel v Monaco. V tem klubu ni preživel veliko časa, saj je večino časa bil posojen - v Everton, moskovski CSKA, Sporting Gijon in Amiens, kjer igra v tej sezoni. Na spletu je mogoče najti, da ima 27 let in da je trinajstkrat zaigral za izbrano vrsto svoje države.

Vse lepo in prav, vendar v franocski javnosti se je nedavno oglasil Ibrahim Kone, predsednik kluba Etoile Sportive d'Abobo, ki trdi, da ta igralec ni Lacina Traore in ni star 27 let. "Ime mu je Traore Menene in je dve leti starejši. Leta 2005 sem ga pripeljal v naš klub. Šokiran sem bil, ko sem videl, da je spremenil svoje ime in svojo starost. Prepričan sem, da imam prav in to lahko tudi dokažem. Za naš klub je igral z drugimi podatki. Zdaj čakam, da naša zveza poda svoje stališče, sicer grem s primerom na športno razsodišče," je dejal Kone.

V klubu Etoile Sportive d'Abobo imajo seveda svoje interese, svojo 'računico'. Če se res izkaže, da je Lacina Traore v resnici Traore Menene, potem bi ta klub in njihov predsednik Kone po pravilih Fife prejeli odstotke od igralčevih prestopov.