© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.03.2018 16:01:01

RAZRKITJE IN POL! Kaj je reprezentančni selektor dejal 12-letnemu Davidu Beckhamu?

Reuters

David Beckham je ena pomembnejših osebnosti v zgodovini angleškega nogometa, svoj pečat je kajpak pustil tudi v svetovnem merilu.

Danes 42-letni nekdanji nogometaš, ki v Miamiju ustanavlja profesionalno ekipo, je nedavno razkril, kaj se mu je zgodilo pred mnogimi leti, ko je začenjal igralsko kariero. Nadarjenemu 12-letnemu mlademu nogometašu je pristopil eden od reprezentančnih angleških trenerjev v mlajših selekcijah. "Dejal mi je, da nikoli ne bom mogel igrati za angleško reprezentanco. Skušal sem se vpisati v nogometno akademijo, vendar naj bi bil premajhen in prešibak," danes razlaga Beckham

Stvari so od tedaj šle svojo pot. Po tridesetih letih Londončan razlaga, da je vpisal 115 nastopov za svojo državo, bil je tudi angleški kapetan, zaigral je na treh svetovnih prvenstvih. Bil je član Manchestra Uniteda, madridskega Reala, Milana, PSG-ja, tudi Los Angelesa v ZDA. Skratka, imel je kar dobro kariero.

To razkritje je pravzaprav Beckhamovo sporočilo vsem mladim, ki začenjajo z igranjem nogometa ali pa se ukvarjajo s katerimkoli drugim športom ali drugo dejavnostjo. "Morda pridejo težki časi, težki trenutki, vendar nikoli ne prenehajte verjeti v sebe. Imejte se lepo, uživajte v tem, kar počnete, predvsem pa imejte radi igro."