© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.03.2018 07:54:35

NORA FILMSKA ZGODBA INDONEZIJCA! Preživel cunami, spoznal Ronalda, pred dnevi pa jokal od sreče

Pred dobrimi trinajstimi leti je Indonezijo prizadel hud cunami, ki je terjal življenja 230 tisoč ljudi, katastrofo pa je čudežno preživel takrat osemletni deček Martunis.

Cunami mu je vzel dva brata in mamo, sam pa se je 21 dni na obali boril za svoje življenje. Na sebi je imel portugalski dres s številko 10, ki je takrat pripadala vezistu Ruiu Costi, kar je še posebej ganilo Cristiana Ronalda, ki je dečku poklonil svoj dres in obnovil hišo njegove družine. To pa niti približno še ni vse. Pred dvema letoma in pol je namreč Martunisa, kot nadebudnega nogometaša, v svoje vreste pripeljal Sporting - torej, kljub, v katerem je svojo profesionalno kariero začel prav Ronaldo.

Martunis ronaldo 1


"Presrečen sem, da sem postal član Sportinga, ki je zaslužen za izpolnitev mojih sanj. Živel Sporting!" je takoj po prihodu v portugalsko prestolnico izjavil presrečen Martunis, predsednik zeleno-belih Bruno de Carvalho pa je takrat dodal: "Martunis se bo najprej kalil v naši akademiji, kjer ga bomo razvijali kot nogometaša in kot osebnost."

In zgodba je v tem tednu dobila nadaljevanje. Dvajsetletni Indonezijec je namreč pred dnevi - 13 let po tragediji - uradno podpisal pogodbo z lizbonskim klubom. Pred 13 leti, ko je preživel cunami je dejal: "Ni me bilo strah. Želel sem še naprej živeti in postati nogometaš." Morda stopa po poti Ronalda in ga čaka kariera vrhunskega nogometaša, skoraj gotovo pa bo njegova zgodba nekega dne pristala na filmskem platnu.

martunis