© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.03.2018 08:57:17

NOR TURŠKI DERBI: Trije rdeči kartoni, Quaresma bil izključen, nato pa 'PRETEPEL' pol ekipe Fenerja! (video)

vszi

V Turčiji je bilo na derbiju med Bešiktašem in Fenerbahčejem izjemno vroče.

To je pač Turčija. Kadar si nasproti stojita dva turška velikana, potem tekma po navadi ne mine brez incidentov. In tudi tokrat je bil dvoboj med Bešiktašem in Fenerbahčejem poln incidentov. Turška velikana sta se pomerila na prvi tekmi polfinala turškega pokala, Bešiktaš je doma gostil svojega velikega rivala, tekma pa se je končala z izidom 2:2. A veliko bolj kot zadetki - ti so bili odlični, predvsem gol za 1:0 Alvara Negreda in izenačujoč gol njegovega rojaka Roberta Soldada - so odmevale nešportne poteze. 

Glavni sodnik dvoboja je namreč moral pokazati kar tri rdeče kartone, a če bi bil bolj strog, bi lahko izključil pol ekipe Bešiktaša in pol ekipe Fenerja. Prvi rdeči karton je delivec pravice pokazal v prvem polčasu, ko je Potuk nespametno odrinil nogometaša Bešiktaša in si prislužil drugi rumeni karton. Nato pa je prišla spektakularna izključitev. Na začetku drugega polčasa je prvi zvezdnik Bešiktaša Quaresma s komolcem udaril tekmeca, prejel rdeč karton, nato pa povsem izgubil živce in 'pretepel' pol ekipe Fenerbahčeja. Ob incidentu je živce izgubilo še kar nekaj nogometašev, med drugimi tudi Pepe, a razen Quaresme nihče ni bil sankcioniran. 

Tu pa rdečim kartonom še ni bilo konca. Izključen je bil namreč tudi vratar Fenerbahčeja Volkan Demirel, ki je v 77, minuti protestiral ob navidez nepomembnem kotu, sodnik pa ni imel usmiljenja in mu je pokazal drugi rumeni karton. Še enkrat: To je pač Turčija! 

Vse zadetke in vse rdeče kartone si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.